• Κοινωνία

    Ασπρόπυργος: Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή

    • NewsRoom


    Μερικώς βελτιωμένη είναι εικόνα της πυρκαγιάς σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν ωστόσο να δίνουν μάχη για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και να κατασβηστεί.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω και επιχειρούν 11 οχήματα με 30 Πυροσβέστες ενώ τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

    Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, έχει μεγάλη ένταση καθώς καίγονται πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

    Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική ενώ κλιμάκιο της περιφέρειας διεξάγει μετρήσεις της ατμόσφαιρας ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών. Ωστόσο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή.

    Εκτιμάται ότι η φωτιά προκλήθηκε από πτώση κεραυνού ενώ στους κατοίκους της περιοχής στάλθηκε και μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ