• Κοινωνία

    Ασύλληπτο: Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο γιατί λέει πως ένιωσε απειλή! (pic)


    Αστυνομικός σε περιπολία μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο στην περιοχή του Ταύρου! Ο ισχυρισμός που προέβαλε στους ανωτέρους του είναι ασύλληπτος: το σκυλί -λέει-άρχισε να του γαβγίζει και να κυνηγάει τη μηχανή  του κι εκείνος τρόμαξε για αυτό έβγαλε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη.

     

    Η συνέχεια εξίσου πιο ντροπιαστική για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Περίοικοι που μέσα στη νύχτα άκουσαν τον πυροβολισμό και, λίγο αργότερα, ρώτησαν τους αστυνομικούς τι έχει συμβεί πήραν την απάντηση: “Τίποτα μην ανησυχείτε. Ειδοποιηθήκαμε ότι χτυπάει ένας συναγερμός και ψάχνουμε έαν υπάρχει κάποια παραβίαση”.  Είπαν ψέματα δηλαδή για να καλύψουν την εγκληματική ενέργεια του συναδέλφου τους, αφήνοντας στην τύχη του το τραυματισμένο ζώο.

    Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όπως λένε οι περίοικοι, μετά τον κρότο που άκουσαν, είδαν τους – αστυνομικούς να ψάχνουν με φακούς σε μία συγκεκριμένη πλευρά του σκοτεινού δρόμου.

    Μετά από λίγο οι αστυνομικοί έφυγαν – περιγράφει ένας περίοικος-  χωρίς να δείξουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το χτυπημένο ζώο που άφηναν πίσω τους. Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι οι αστυνομικοί έψαχναν εκείνη την ώρα τον κάλυκα από το όπλο του συναδέλφου τους για να μην αφήσουν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία”.

    Το άτυχο σκυλί παρέμεινε για ώρες αβοήθητο, μέχρι το επόμενο πρωί να εντοπιστεί από γείτονες με ένα διαμπερές τραύμα στο μπροστινό αριστερό πόδι. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό. Ο αστυνομικός-νταής που τον πυροβόλησε, στην κυριολεξία στα τυφλά σε ένα σκοτεινό δρομάκι, ενώ κινείτο με μεγάλη ταχύτητα με στην μοτοσυκλέτα, ευτυχώς τον πέτυχε στο πόδι και όχι σε ζωτικά όργανα ή στα οστά  και η σφαίρα διαπέρασε το πόδι και βγήκε από την άλλη πλευρά του.

    Ευτυχώς επίσης που η “τυφλή” σφαίρα του δεν κατέληξε στο σώμα κάποιου συναδέλφου του που ακολουθούσε. Γιατί τότε θα γράφαμε για ακόμα έναν Αλέξη Γρηγορόπουλο ή τόσους άλλους που “έφυγαν” από έναν “μοιραίο” εξοστρακισμό σφαίρας ή μία “ατυχή” εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού.

    Οι πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός ανέφερε τελικά το περιστατικό στην υπηρεσία του.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου.

    Συνελήφθη αλλά αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

    Η υπηρεσία του διενεργεί ΕΔΕ για το περιστατικό από το οποίο θα κριθεί εάν πρέπει αυτός ο αστυνομικός, που πυροβολεί  όταν τρομάζει, να έχει όπλο στα χέρια του.



    ΣΧΟΛΙΑ