• Κοινωνία

    Άρειος Πάγος: Απέρριψε προσφυγή καταδικασθέντος που δηλητηρίασε 10 σκύλους και 6 αιγοπρόβατα

    Το κτήριο που στεγάζεται ο Αρειος Πάγος

    Αρειος Πάγος


    Όταν η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου ήταν ακόμα πλημμέλημα, οι ασυνείδητοι δράστες τιμωρούνταν με ποινές ολίγων μηνών ή χρόνων! Και έκαναν και προσφυγές στον Άρειο Πάγο διότι τις θεωρούσαν αυστηρές.

    Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός καταδικασθέντος για τη δηλητηρίαση και θανάτωση συνολικά 10 σκύλων και 6 αιγοπροβάτων. Τελεσίδικα κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινές 2 ετών και 16 μηνών, με 3ετή αναστολή.

    Για τη μικρότερη καταδίκη ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της! Ο δράστης φυσικά και δεν μπήκε ούτε 1 μέρα στη φυλακή για τα εγκλήματα του. Εάν ο συγκεκριμένος δράστης είχε διαπράξει τις φρικαλέες πράξεις του μετά το 2020 (όταν το αδίκημα της θανάτωσης ζώων έγινε κακούργημα) τότε θα βρισκόταν ακόμα σε κάποιο κελί να εκτίει την ποινή του!

    Ο συγκεκριμένος κάτοικος επαρχιακής πόλης καταδικάστηκε επειδή δηλητηρίασε 3 σκυλιά, 5 πρόβατα και 1 κατσίκι, στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017.

    Το 2012 είχε δηλητηριάσει 2 μεγάλα σκυλιά και 5 κουτάβια.

    Με προσφυγή του ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί για πλημμελή αιτιολογία, η 2η καταδίκη, της φυλάκισης των 16 μηνών. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημα του και του επιδίκασαν δικαστική δαπάνη 500 ευρώ.

    Το Φεβρουάριο του 2012 ο δράστης δηλητηρίασε με τροφή που περιείχε «καρβαμιδικό εστέρα» τα σκυλιά του γείτονα του, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τα 2 μεγάλα σκυλιά και τα 5 κουτάβια.

    Μεταξύ 23 Δεκεμβρίου του 2016 και 1ης Φεβρουαρίου του 2017 ο ίδιος δράστης ίδιο δηλητηρίασε 3 μεγάλα σκυλιά, 5 πρόβατα και 1 γίδα του γείτονά του, με τον οποίο είχε προστριβές.

    Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγητική απόφαση ο ιδιοκτήτης των ζώων που δηλητηριάστηκαν είδε (23-12-2016) το αυτοκίνητο του Ν.Κ., «που είναι χαρακτηριστικό, καθώς δεν έχει ρεζέρβα πίσω και έχει ένα φανάρι σπασμένο» και στο κάθισμα διέκρινε μια φιγούρα όμοια με αυτή του γείτονα του, που προσέγγισε το στάβλο και έριξε κάτι.

    Μετά από λίγη ώρα βρήκε δηλητηριασμένα ένα μεγάλο σκύλο και 3 πρόβατα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε 4 φορές ακόμα το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2017.

    Ο δράστης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι τα ζώα δηλητηριάσθηκαν από φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες.

    Ο ισχυρισμός του αυτός απορρίφθηκε καθώς όταν δηλητηριάστηκαν τα ζώα ήταν χειμερινή περίοδο, δεν υπάρχουν καλλιέργειες και οι αγρότες δεν φροντίσουν και δεν ραντίζουν τις καλλιέργειές τους με φυτοφάρμακα.

    Απορρίφθηκε και ο δεύτερος ισχυρισμός του.

    Ισχυρίστηκε ότι το επίδικο διάστημα βρισκόταν με την οικογένεια του σε κάποιο άλλο χωριό για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

    Ο δεύτερος αυτός ισχυρισμός απορρίφθηκε καθώς, κατά τους αρεοπαγίτες, «όπως ο ίδιος κατέθεσε, η σύζυγός του είναι κατάκοιτη και συνακόλουθα είναι δύσκολη η μετακίνησή της» ενώ «ο ίδιος είχε την φροντίδα των ζώων του την οποία, ακόμη και σε τρίτο άτομο, δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί για τόσο χρονικό διάστημα».

    Διαβάστε επίσης:

    Μεσολόγγι: Βρέθηκε σορός στην περιοχή – Έρευνες για να διαπιστωθεί αν ανήκει στον Μπάμπη

    Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον γάμο ομοφύλων

    Greek Mafia: Στη φυλακή οδηγούνται οι 2 συλληφθέντες – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους



    ΣΧΟΛΙΑ