• Κοινωνία

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο πρωθυπουργός έχει κατανόηση και βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη

    • NewsRoom
    ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

    ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος


    «Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου για το εάν βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο ζήτημα της προσέλευσης των πιστών στις Εκκλησίες κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έως την εορτή των Θεοφανίων.

    Αναλυτικότερα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απάντησε: «Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, νομίζω ναι! Θα είχε μάλιστα λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που ”κολλάνε” και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα».

    Κατά τις σημερινές εργασίες της Διαρκής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συζητήθηκαν το θέμα των παραβιάσεων εκ μέρους της Τουρκίας στα Βαρώσια της Κύπρου αλλά και τις επιθέσεις από τους Αζέρους κατά των Αρμενίων, με την Εκκλησία της Ελλάδος να καταδικάζει τις πράξεις βαρβαρότητας.

    Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καταδίκασε «τον προκληθέντα βανδαλισμό στο Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος και στον περίβολο του κτιρίου της Ισραηλιτικής Κοινότητος στην πόλη της Λάρισας».

    Επιπλέον, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε, τονίζει πως «έλαβε υπόψη ότι το υπουργείο Παιδείας με μια ευγενική χειρονομία στηρίζει το έργο της Εκκλησίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης» και εκφράζει ευχαριστίες προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αλλά και «την ευαρέσκειά της στους τέσσερις αρχιερείς της Θράκης για την αξιόλογη ποιμαντική προσφορά τους και τη συνδρομή τους στην ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην ευαίσθητη αυτήν περιοχή».

    Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  συζήτησε θέματα που έχουν να κάνουν με τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.



    ΣΧΟΛΙΑ