• Κοινωνία

    Απολογία Ροδίτη στη δίκη Τοπαλούδη: «Δεν βίασα, δεν σκότωσα, όλα τα έκανε ο άλλος» – Όλη η ανατριχιαστική απολογία


    Δεν έχει τύψεις για το χαμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη γιατί δεν τη βίασε, δεν την βασάνισε και δεν την σκότωσε. Αυτός είναι ο ισχυρισμός του Ροδίτη κατηγορουμένου που, απολογούμενος, τα έριξε όλα στον 22χρονο συγκατηγορούμενο του. Ο ίδιος δεν έκανε τίποτα κακό, ισχυρίστηκε. Δεν έκανε όμως ούτε την παραμικρή προσπάθεια για να σώσει την κοπέλα από τα χέρια του αλβανικής καταγωγής φίλου του.

    Με απόλυτη ψυχραιμία, ο 24χρονος περιέγραψε στους δικαστές τις φρικιαστικές τελευταίες ώρες της νεαρής φοιτήτριας, αρνούμενος ότι συμμετείχε στην άγρια κακοποίηση της, με τραγική κατάληξη τη ρίψη της από τα βράχια στη θάλασσα ενώ ακόμα ήταν ζωντανή.

    «Αλήτες», ήταν η μόνο κουβέντα που μπόρεσε να φωνάξει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στους κατηγορουμένους. Ήταν ο μόνος από την οικογένεια που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα (λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό) και ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε τον 24χρονο να επαναλαμβάνει τα τελευταία λόγια της κόρης του προς τους δράστες: «Θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου.»

    «Δεν την βίασα»

    Ο 24χρονος γόνος γνωστής οικογενείας της Ρόδου ισχυρίστηκε ότι δεν βίασε την Ελένη Τοπαλούδη και πως ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση της. Περιγράφοντας τη μοιραία νύχτα, έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον άγριο βασανισμό της κοπέλας αλλά και πολύ προσωπικές στιγμές, τις οποίες ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δεν θα τις δημοσιεύσουμε.

    «Πρώτα  πήγαμε στο σουβλατζίδικο, στο σπίτι μου. Βάλαμε 2 – 3 ποτά. Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη αποσύρθηκαν στο δωμάτιο. Μπήκα μετά κι εγώ. Αργότερα, επειδή είπε η Ελένη είπε στον Αλέξανδρο ότι ήμουν καλύτερος από εκείνον, άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ό,τι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος του, δεν τον βοήθησα καθόλου.  Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα, της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο.  Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο…»

    Η νεκρή φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη
    Η νεκρή φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη

    «Δεν την σκότωσα»

    Ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του πήρε την απόφαση να την πάνε στη θάλασσα. Ούτε εκεί ισχυρίζεται ότι τον βοήθησε. Και όταν όλα τέλειωσαν, πήγε και κοιμήθηκε.

    «Την χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω , της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα.  Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα.»

    Ο Ροδίτης κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι από παλιά αντιμετώπιζε  ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείτο από γιατρό.

    « Το διάστημα που συνάντησα την Ελένη ήμουν καλά. Την γνώρισα στις 27 Νοεμβρίου (μια ημέρα πριν το φόνο της ). Εκείνη την  ημέρα ήμασταν με το αμάξι του πατέρα μου. Είχα ακούσει ότι ο Αλέξανδρος τη βίαζε και την έδερνε».

    Η γεμάτη κενά απολογία του κατηγορουμένου προκάλεσε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    Κατηγορούμενος: Η Ελένη φαίνονταν ότι είχε πιει κάτι, ήταν παρανοϊκή. Στο σπίτι όταν φτάσαμε εγώ με την Ελένη ήπιαμε 2 – 3 ποτά, ο Αλέξανδρος τίποτα. Εκείνη με τον Αλέξανδρο μίλαγαν, εγώ καθόμουν στην τηλεόραση. Μετά μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα. Μετά εγώ με την Ελένη πήγαμε στο ίδιο δωμάτιο για κανένα τέταρτο.

    Πρόεδρος: Μετά τι έγινε; Ο Αλέξανδρος που ήταν;

    Κατηγορούμενος: Εκεί που ήταν τα ποτά, έριξε κάτι μέσα στο ποτό, όταν εγώ ήμουν μέσα με την Ελένη. Μετά πήγαμε και οι τρεις στην κρεβατοκάμαρα και ο Αλέξανδρος της έλεγε: «θα σε μαχαιρώσω» επειδή του είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από εκείνον. Ο Αλέξανδρος αναστατώθηκε, την έβριζε, φώναζε, δεν θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλεια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι.

    Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

    Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.

    Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

    Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα, δεν ξέρω γιατί. Επρεπε να το κάνω.

    «Αλήτες!»

    Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;

    Κατηγορούμενος: Υπάρχει dna, αποδείξεις. Η Ελένη είπε την τελευταία της κουβέντα πριν μπούμε στην κλούβα. Είπε: «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου».

    Πατέρας θύματος προς κατηγορουμένους: Αλήτες!

    Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια; Να φωνάξετε τη γιαγιά σας από κάτω, τον θείο σας. Να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία

    Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά, δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος. Μετά ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να την πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ό,τι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.

    Πρόεδρος: Μόνος του;

    Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή, την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του τη κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου.

    Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο.

    Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

    Πρόεδρος: Τον βλέπατε;

    Κατηγορούμενος: Όχι

    Πρόεδρος: Πώς τα μάθατε;

    Κατηγορούμενος: Ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν». Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην  δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την πρώτη φορά και τα πέταξε ο Αλέξανδρος. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα.

    Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

    Κατηγορούμενος: Ναι, για αυτό παραδόθηκα.

    Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

    Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες.

    Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

    Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

    Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;

    Κατηγορούμενος: Καλά.

    Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

    Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά, μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της.

    Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις;

    Κατηγορούμενος: Δεν νιώθω τύψεις, δεν έκανα τίποτα.

    Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύχεις για αυτό;

    Κατηγορούμενος: Επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δεν πήρα τη θέση της, να το πάθαινα εγώ όχι η Ελένη.

    Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πώς νιώθετε;

    Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά.

    Λόγω… κόπωσης του 24χρονου η απολογία του θα συνεχιστεί αύριο και αμέσως μετά αναμένεται να απολογηθεί ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος.



    ΣΧΟΛΙΑ