• Κοινωνία

    Απολογία ψευτογιατρού: Ομολόγησε ότι ήταν τσαρλατάνος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    πλάσμα


    Ομολογία σοκ από τον 47χρονο ψευτογιατρό, που κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο.

    Στην απολογία του στον ανακριτή φέρεται να παραδέχτηκε, υπό το βάρος των στοιχείων, ότι συστηνόταν ως γιατρός σε απελπισμένους ασθενείς και στους συγγενείς τους και τους πουλούσε ψεύτικες ελπίδες ότι θα τους βοηθούσε με τα θαυματουργά βότανα του.

    Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, που μέχρι τώρα συστηνόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος, με σπουδές στην Ελβετία και στην Αμερική, ως πράκτορας της CIA και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, σήμερα στον ανακριτή συστήθηκε ως… εμπειρικός βοτανολόγος.

    Τόσο στο πολυσέλιδο υπόμνημά του, όσο και στις απαντήσεις που έδωσε στον ανακριτή, ο 47χρονος ομολόγησε ότι είναι μαϊμού γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων, υποδυόμενος τον γιατρό.

    Φέρεται, μάλιστα, να ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να κάνει ό,τι έκανε.

    Όπως υποστήριξε, θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά, τους γονείς τους και τους ασθενείς που απευθύνθηκαν σε εκείνον και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν.

    Φέρεται να υποστήριξε ότι τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε και ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν τους είπε ότι θα τους έκανε καλά.

    Ομολόγησε, ωστόσο, ότι η… βοήθειά του ήταν με το αζημίωτο.

    Πήρε χρήματα, λέει, μόνο από τους συγγενείς των 3 θυμάτων και από κανέναν άλλο από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.
    Ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

    Ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά, καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαιά του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

    Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και για τους τρεις θανάτους, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση ήταν η υγεία τους όταν τους προσέγγισε ο ψευτογιατρός.



    ΣΧΟΛΙΑ