• Κοινωνία

    Απίστευτο: Μόλις 18 ήταν οι απεργοί του Μετρό στη στάση εργασίας που παρέλυσε την Αττική για 5 ώρες!

    • NewsRoom
    Μετρό


    «Όμηροι» μιας μικρής μερίδας εργαζομένων έμειναν 1,5 εκατ. πολίτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, το πρωί της Τρίτης, καθώς η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας μια συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων του μετρό συμμετείχαν επίσημα μόλις 18 εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας του Μετρό της Αθήνας.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι εργαζόμενοι-μέλη του συγκεκριμένου σωματείου που κήρυξε αιφνιδιαστικά την απεργία είναι 855, πρωινή υπηρεσία σήμερα είχαν 1.158 εργαζόμενοι, μέλη των τριών σωματείων του Μετρό της Αθήνας. Όπως αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης, μια συνδικαλιστική μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι σε αυτή την απόφαση αντιδρώντας στην επανατοποθέτηση είκοσι-ενός ατόμων, κυρίως εκδοτών, από τις διοικητικές υπηρεσίες σε κεντρικά εκδοτήρια εν’ όψει και των εορτών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μεγάλος αριθμός εργαζομένων ενώ δήλωσε ότι εργάζεται κανονικά, πρακτικά δεν δούλεψε τις ώρες της στάσης εργασίας. «Στο σύνολο των εργαζομένων σήμερα, σε όλες τις βάρδιες έχουν δηλωθεί 270 απουσίες για διάφορους λόγους: ρεπό, ασθένειες, κανονικές άδειες», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.



    ΣΧΟΛΙΑ