• Κοινωνία

    Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Έσπασαν» την καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες για τρέξιμο στη παραλιακή – Οργισμένο μήνυμα Ζέρβα

    • NewsRoom


    Για ακόμα μια ημέρα, πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «ξεχύθηκαν» στην παραλιακή της πόλης, αψηφώντας  τις εντολές της κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας, στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

    Άγνωστο εάν αυτό συνέβη είτε στέλνοντας μήνυμα στο 13033 ζητώντας ουσιαστικά άδεια για να βγουν στους δρόμους και να αθληθούν είτε συμπληρώνοντας τα απαραίτητα χαρτιά ή αν απλώς αποφάσισαν να πάνε κόντρα στους κανόνες και να «σπάσουν» την καραντίνα.

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρακολουθώντας την κατάσταση, δεν έμεινε άπραγος και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο και εξέφρασε τον προβληματισμό του.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία κεντρική ρύθμιση τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για την μαρίνα του Φλοίσβου, αλλά και για άλλα επίμαχα σημεία της επικράτειας, όπου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνωστισμός, μετά και την άνοδο της θερμοκρασίας.

    Εάν αυτό δεν γίνει, τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να προβεί σε μονομερείς ενέργειες περιορισμού της κυκλοφορίας στην παραλία της πόλης, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Αστυνομία και με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.

    Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με αφορμή τις εικόνες με το πλήθος κόσμου να κυκλοφορεί στο παραλιακό μέτωπο, ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως είναι μια κατάσταση που δεν πρόκειται να συνεχιστεί. «Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αύριο, εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο είτε αποκλεισμού της παραλίας είτε «ζωνοποίησης» της, χωρίς να διευκρινίσει πώς αυτό θα υλοποιηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ