• Κοινωνία

    Antonov του 1950 προσγειώθηκε… κατά λάθος σε παγωμένο ποταμό της Σιβηρίας

    • NewsRoom

    (Πηγή: East Siberian Transport Prosecutor’s Office)


    Τραγωδία λίγο έλειψε να σημειωθεί σήμερα στην Σιβηρία, όταν πιλότος ενός Antonov-24 του 1950, “έχασε” τον αεροδιάδρομο στην πόλη Zyryanka και προσγείωσε το αεροσκάφος  με 30 επιβάτες στην επιφάνεια του παγωμένου ποταμού Kolyma.

    Εικόνες του σταθμευμένου αεροσκάφους στον παγωμένο ποταμό της βορειοανατολικής Σιβηρίας, και των επιβατών που αποβιβάζονται, δημοσιεύτηκαν τόσο από τους εισαγγελείς όσο και από την εφημερίδα Izvestia.

    Το Antonov-24, με τον διπλό στροβιλοκινητήρα αεροσκάφος, που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1950, αποτέλεσε θέαμα  όλα αυτά τα χρόνια σε όλη τη Σοβιετική Ένωση.

    Παρά την ηλικία του, το αεροσκάφος συνεχίζει να εξυπηρετεί διάφορα μέρη του κόσμου.

    Το εν λόγω αεροσκάφος, το οποίο εκμεταλλεύεται η Polar Airlines, προσγειώθηκε με ασφάλεια, αποφεύγοντας μια πιθανή τραγωδία και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και των 30 επιβατών που επέβαιναν.

    Η αρμόδια εισαγγελία της Ανατολικής Σιβηρίας επιβεβαίωσε το περιστατικό. Το Antonov-24, αντί να φτάσει στον αεροδιάδρομο της Ζυργιάνκα, προσγειώθηκε στον παγωμένο ποταμό.

    Η επιτυχής προσγείωση απέτρεψε μια πιθανή καταστροφή, σώζοντας όλους επιβαίνοντες.

    Μετά το  ασυνήθιστο περιστατικό, οι αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν διεξοδική έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο λάθος του πιλότου.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, η έρευνα στοχεύει να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, διασφαλίζοντας την ασφάλεια επιβατών και αεροσκαφών.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης: 

    Αεροδρόμια: Ποια είναι τα 10 καλύτερα και τα 10 χειρότερα της Ευρώπης

    Φοβία για τα αεροπλάνα: Απλοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις

    Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό



    ΣΧΟΛΙΑ