• Κοινωνία

    Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες – Έρχεται η ελεύθερη μετακίνηση σε νησιά

    • NewsRoom


    Ανοίγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, ενώ στις 25 Μαΐου θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά σε Αργοσαρωνικό, Αιγαίο και Ιόνιο.

    Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιτροπή των επιστημόνων να παραδώσει πλήρες σχέδιο για το πώς θα μπορέσουν να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ενόψει του καύσωνα που έρχεται το Σαββατοκύριακο.

    Στόχος είναι να μετριαστεί ο συνωστισμός των πολιτών που θα βρεθούν εκεί τις ζεστές ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι αναμένεται να ενημερωθούν οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν οι διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους λουόμενους.

    Από 25 Μαΐου η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά

    Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πως από Δευτέρα 18 Μαΐου θα ξεκινήσει η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και στην Κρήτη.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 25 Μαΐου θα ακολουθήσει το άνοιγμα όλων των νησιών. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα είτε κοντά στην Αθήνα στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Υδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα), είτε και σε όλη την επικράτεια στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.



    ΣΧΟΛΙΑ