• Κοινωνία

    Ανατροπή των προβλέψεων: Χριστούγεννα με χιόνια ακόμη και στην Αθήνα

    • NewsRoom
    καιρός


    Σίγουρο είναι πλέον σύμφωνα την ΕΜΥ, ότι η ψυχρή εισβολή θα κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα ανήμερα τα Χριστούγεννα και θα ντύσει αρκετές περιοχές της χώρας στα λευκά, ενώ αρχικά αναμενόταν μετά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Στο σημερινό πρωινό της δελτίο η ΕΜΥ δίνει πτώση της θερμοκρασίας από τις 25 Δεκεμβρίου και συνέχιση των φαινομένων και την Τετάρτη, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

    Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι τη Πρωτοχρονιά και είναι πολύ πιθανό να υποδεχθούμε με χιόνια την επόμενη χρονιά. Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα της παραμονής Χριστουγέννων και θα κρατήσει θα αρκετές μέρες. Αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα ντυθούν στα λευκά με τα χιονοδρομικά κέντρα να ικανοποιήσουν απόλυτα τους επισκέπτες τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις χιόνια δεν αποκλείεται να δούμε και στην Αθήνα.

    Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

    Την Παρασκευή (21/12) στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

    Το Σάββατο (22/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

    Την Κυριακή (23/12) ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

    Την Τρίτη (25/12) θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασίας σε πτώση.

    Την Τετάρτη (26/12) θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονία Τοπαλούδη: Ποιες κλήσεις τράβηξαν την προσοχή των Αρχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του The Voice (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Πάρτε ομπρέλα-Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες



    ΣΧΟΛΙΑ