• Κοινωνία

    Ανατροπή στον θάνατο του Ζακ: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τι έκανε πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο

    • NewsRoom


    Νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο αποκαλύπτει τι συνέβη στον Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος.

    Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Ζακ επιχείρησε να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Ωστόσο, ένα άτομο φαίνεται να του κλείνει την είσοδο στο κατάστημα και να τον απωθεί.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, δικηγόρος και ακτιβιστής, είχε αναφέρει ότι ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί και όχι για να κλέψει.
    Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 6 δευτερολέπτων φαίνεται στην είσοδο ο Ζακ Κωστόπουλος. Η ώρα στο βίντεο γράφει 14.54.02.Ο Ζακ μάταια προσπαθεί να μπει στο κατάστημα, καθώς τον εμποδίζει ένας άντρας με κίτρινη μπλούζα.

    Στο σημείο φτάνουν αμέσως και άλλοι δυο άντρες. Ο ένας εκ των δύο, του δίνει νερό. Ο Ζακ αποχωρεί και ο άνδρας με το κίτρινο ρούχο σηκώνει το χέρι του προς τον 33χρονο.

    Υπάρχει ακόμη μαρτυρία νεαρής κοπέλας ενώπιον του ανακριτή η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει «βοήθεια».

    Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ζακ εγκλωβίζεται στο κοσμηματοπωλείο και δέχεται την αιμοβόρα επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, αλλά και από τους αστυνομικούς που τον χτυπούν στην πλάτη για να τον ακινητοποιήσουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του Ζακ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα η απολογία του δεύτερου καταστηματάρχη που εμφανίζεται στο βίντεο να χτυπά τον Ζακ Κωστόπουλο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζακ Κωστόπουλος: 37 πανεπιστημιακοί καταδικάζουν τις «ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις»



    ΣΧΟΛΙΑ