• Κοινωνία

    Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων – Κλειστά έως τις 18 Ιανουαρίου

    • NewsRoom


    Εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των σχολικών μονάδων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

    Εκ νέου αναβολή σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων φαίνεται ότι εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων προγραμματιζόταν μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, στις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το alfavita.gr, το υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναμένεται να ανακοινώσει νέα παράταση του ανοίγματος των σχολείων.

    Όπως αναφέρει το alfavita.gr, η νέα απόφαση σχετίζεται με:

    α) την εξέλιξη της πανδημίας ,

    β) τις τοποθετήσεις των επιστημόνων εντός της επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων και

    γ) με τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

    Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να επιλέγει την παράταση του κλεισίματος των σχολείων, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι όταν οι μαθητές επιστρέψουν στους σχολικούς χώρους, αυτό θα είναι δυνατόν να γίνει με απόλυτη ασφάλεια.

    Αυτό θα σήμανε πως η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα είχε ήδη δρομολογήσει μέτρα προστασίας, όπως αραίωση των μαθητών στις τάξεις και προσλήψεις αναπληρωτών, για να καλύψουν τα νέα τμήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στις κενές αίθουσες των σχολείων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ότι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί νέα παράταση της τηλεκπαίδευσης, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

    Το σενάριο για εκ περιτροπής άνοιγμα των σχολείων

    Στο τραπέζι των συζητήσεων για την πορεία της σχολικής χρονιάς φαίνεται να έχει τεθεί και το σενάριο για εκ περιτροπής άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με το οποίο οι μισοί μαθητές θα πηγαίνουν στις τάξεις και οι άλλοι μισοί θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και εναλλάξ.

    Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι «έχουμε πλέον 19 μέρες μπροστά μας για το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο. Το υπουργείο Παιδείας έχει πολύ χρόνο μπροστά του να σκεφτεί πολύ σοβαρά το πώς θα αποτραπεί ο συνωστισμός».

    Η καθηγήτρια είπε ότι είναι «υπέρ να ανοίξουν τα σχολεία, είναι σημαντικό για γονείς και παιδιά» και στη συνέχεια μίλησε για το μοντέλο της Βοστώνης.

    Αυτή η μέθοδος «τα μισά παιδιά πάνε στο σχολείο και τα άλλα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και εναλλάσσονται» πραγματοποιείται στη Βοστώνη τόνισε η καθηγήτρια. Κάθε μαθητής πηγαίνει στο σχολείο δυο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα και, ομοίως, δύο ή τρεις ημέρες κάνει μαθήματα από το σπίτι.

    «Επιπλέον, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο, να περνάνε πιο πολλές ώρες έξω, με ένα φούτερ και αντιανεμικό, για να αερίζονται οι τάξεις και να μειώνεται η διασπορά», σημείωσε η Αθηνά Λινού.

    Το σενάριο της παράτασης της τηλεκπαίδευσης, πάντως, ενισχύεται και από την απόφαση της υπουργού Παιδείας να μαγνητοσκοπηθούν επιπλέον 64 μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για μαθητές του Δημοτικού, με συνολικό κόστος 81.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η κ. Κεραμέως είχε εγκρίνει με απευθείας ανάθεση ύψους 120.000 ευρώ την παραγωγή άλλων 90 επεισοδίων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και συμπληρωματικές υποστηρικτικές ενέργειες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Στις 26 Δεκεμβρίου τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα – Από τις 27 ο εμβολιασμός σε πέντε νοσοκομεία

    Πόσο κοστίζουν τα εμβόλια του κορονοϊού – Υφυπουργός του Βελγίου δημοσίευσε κατά λάθος τις τιμές τους

    Κορονοϊός: Το εμβόλιο της Pfizer και οι αλλεργικές αντιδράσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ