ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκαν σε τράπεζες και οργανισμούς το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ανέλαβε μια αναρχική ομάδα.
Με κείμενο που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι-συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Στο στόχαστρο των επιθέσεων βρέθηκαν υποκαταστήματα τραπεζών, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, σούπερ μάρκετ, αλλά και γνωστά πολυκαταστήματα.
Στο κείμενο της αναρχικής ομάδας αναφέρεται, μάλιστα, ότι «Εξάρχεια θα γίνει όλη η πόλη». Το κείμενο κλείνει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, κι αυτή η νύχτα ήταν του Αλέξη», με την ομάδα να κάνει ευθεία αναφορά στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 στην περιοχή των Εξαρχείων.
Σημειώνεται ότι την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει συνολικά σε 21 συλλήψεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται σε συνομιλίες με το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Apollo
- Προβλήματα στον ΟΗΕ για τον Τραμπ: Έσβησε το οτοκιού, κόλλησαν οι κυλιόμενες, αλλά εκείνος συνέχισε ακάθεκτος
- Κομισιόν: Ζητά από τους κολοσσούς της τεχνολογίας πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν για τις διαδικτυακές απάτες
- Μίλαν και Ίντερ ανακοίνωσαν συνεργασίες για το νέο γήπεδο 71.500 θέσεων
