• Κοινωνία

    Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων της 6ης Δεκεμβρίου: «Εξάρχεια θα γίνει όλη η πόλη»

    • NewsRoom


    Την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκαν σε τράπεζες και οργανισμούς το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ανέλαβε μια αναρχική ομάδα.

    Με κείμενο που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι-συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που έγιναν ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Στο στόχαστρο των επιθέσεων βρέθηκαν υποκαταστήματα τραπεζών, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, σούπερ μάρκετ, αλλά και γνωστά πολυκαταστήματα.

    Στο κείμενο της αναρχικής ομάδας αναφέρεται, μάλιστα, ότι «Εξάρχεια θα γίνει όλη η πόλη». Το κείμενο κλείνει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, κι αυτή η νύχτα ήταν του Αλέξη», με την ομάδα να κάνει ευθεία αναφορά στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 στην περιοχή των Εξαρχείων.

    Σημειώνεται ότι την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει συνολικά σε 21 συλλήψεις.



    ΣΧΟΛΙΑ