• Κοινωνία

    Εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε «μαύρο χρήμα» στην κοινωνική κουζίνα «Αλλος Ανθρωπος», αναζητά ο εισαγγελέας

    Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

    Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος


    Εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα αναζητά ο εισαγγελέας στην κοινωνική κουζίνα Άλλος Άνθρωπος.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, μετά το πόρισμα που του απέστειλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

    Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος για όσους προκύψει ότι συνέδραμαν τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας.

    Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθούν εκτός από τον επικεφαλής και τα 2 συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά από δωρεές.

    Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Από την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθεί μια σειρά από παραστατικά τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες .

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών φέρεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ. Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών ,εκ των οποίων οι 600.000 ευρώ φέρονται να παίχτηκαν σε 2 στοιχηματικές εταιρίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ο «καλός παίκτης» των τυχερών παιχνιδιών και τα μεγάλα ποσά που έχασε

    Οργή στους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Απορρίφθηκε το αίτημα να δικαστούν οι αγωγές τους πριν τον Δεκέμβριο του 2025

    Δίκη Μάτι: Τέλος οι απολογίες – Εισαγγελική πρόταση στις 13 Φλεβάρη



    ΣΧΟΛΙΑ