• Κοινωνία

    Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ: Μετακινούνται οι επικεφαλής του Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών από τη ΓΑΔΑ

    ΓΑΔΑ


    Με απόφαση του του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. μετακινούνται εκτάκτως τρεις ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας που υπηρετούσαν από νευραλγικές θέσεις.

    Πιο συγκεκριμένα απομακρύνεται από τη θέση του ο διοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο υποδιοικητής, καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα μετακινηθούν εκτός της ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Μεταγωγών, στον κλάδο της εκπαίδευσης και σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

    Μάλιστα έχουν ήδη βρεθεί οι αξιωματικοί που θα καλύψουν τις θέσεις τους και οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα.

    Την απόφαση για την μετακίνηση των τριών αξιωματικών πήρε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Σκούμας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μετακίνηση γίνεται για υπηρεσιακούς λόγους.

    Είχαν χειριστεί στυγερά εγκλήματα όπως του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στα Γλυκά νερά με τη δολοφονία της Κάρολαιν και την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από τη Πάτρα από τον Φεβρουάριο του 2022.

    Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπήρχε προβληματισμός καθώς παρατηρήθηκαν αδυναμίες ως προς τη δυνατότητα των τμημάτων να εξιχνιάσουν μια σειρά από δολοφονίες που αποδίδονται σε πάνω από 20 συμβόλαια θανάτου, από το 2017 έως σήμερα, γύρω από τον πόλεμο της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα.

    Διαβάστε επίσης

    Θεοδωρικάκος: Αρχίζει σαφάρι της Τροχαίας για την ΛΕΑ – Κατ’ οίκον οι κλήσεις στους παραβάτες

    Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός για αρπαγή 17χρονης στο Κολωνό



    ΣΧΟΛΙΑ