• Κοινωνία

    Ηλεία: Απειλεί Σκιλλουντία, Μακρίσια και Κρέστενα η νέα μεγάλη πυρκαγιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις

    • NewsRoom


    Ακόμα μια πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία το μεσημέρι της Κυριακής, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια του Δήμου Κρεστένων.

    Η φωτιά κατευθύνεται προς την Κρέστενα ενώ έχει ήδη ζητηθεί η προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης της Φρίξας. Μάλιστα, απειλούνται τόσο σπίτια όσο και ένα διυλιστήριο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος. Μάλιστα, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

    Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

    Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».

    Ο άνεμος είναι δυτικός, η πυρκαγιά κινείται ανατολικά.

    Τόσο οι επίγειες όσο και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά ενισχύθηκαν.

    Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

    Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

    Στην περιοχή της Ηλείας ξεσπούν καθημερινά νέες πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες, Μάλιστα για την πυρκαγιά στην περιοχή Αγνάντα πριν τρεις ημέρες συνελήφθη ένα άτομο που κατηγορείται για τον εμπρησμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος

    Κρήτη: Νέα πυρκαγιά στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού

    Λέσβος: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Σταυρός



    ΣΧΟΛΙΑ