• Κοινωνία

    Πάνω από 6.000 αγρότες στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom
    Αγρότες συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας,

    Αγρότες συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνει την Τρίτη ο κύριος όγκος των αγροτών που έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα, μετά από τέσσερις εβδομάδες παραμονής στα μπλόκα, διεκδικώντας επιπλέον διευκολύνσεις από την κυβέρνηση, με το μεγάλο τους συλλαλητήριο να έχει ξεκινήσει

    Πάνω από την πλατεία Συντάγματος έχουν παραταχθεί δεκάδες τρακτέρα και επαγγελματικά οχήματα, ενώ πέρα από τους αγρότες  συμμετέχουν στη διαδήλωση και ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για συμπαράσταση.

    Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;» αλλά και το «No farmers, No food, No future» – σύνθημα που χρησιμοποιούν και οι ευρωπαίοι συνάδελφοί τους στις διαδηλώσεις τους – χιλιάδες αγρότες , όπως και οι συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου στις 6.30 το απόγευμα πάνω από 6.000 αγρότες έδιναν το παρών στο συλλαλητήριο.

    Αγρότες συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας,

    Η προσέγγισή τους στο κέντρο της Αθήνας έγινε συντεταγμένα, σε απόλυτη συνεννόηση με την αστυνομία, προκειμένου να περιορισθούν όσο γίνεται οι συνέπειες στη λειτουργία της πόλης.

    Οι αγρότες επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων, πολλά από τα οποία είναι χρόνια,  αν και όπως ξεκαθάρισε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες παροχές.  Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο ως μέσο πίεσης στα χέρια του προς τις Βρυξέλλες.

    Διαβάστε επίσης

    Στέφανος Κασσελάκης: Στο συλλαλητήριο των αγροτών πριν την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Θανάσης Κοντογεώργης για αγροτικές διεκδικήσεις: Πήγαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε να πάμε

    Μητσοτάκης: Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται σε αυτό που ονομάζω «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό»



    ΣΧΟΛΙΑ