• Κοινωνία

    Εταιρεία ακινήτων κατέθεσε αγωγή κατά του αντιδήμαρχου Τριπόλεως Δ. Βόσνου: Πήρε τα λεφτά κι εξαφανίστηκε!

    • NewsRoom

    Ο Δ.Βόσνος


    Αγωγή κατά του αντιδημάρχου Τριπόλεως Δημήτρη Βόσνου κατέθεσε η εταιρεία ακινήτων Nine Athens Residences, κατηγορώντας τον ότι απέσπασε το ποσό των 10.000 ευρώ που δόθηκε ως προκαταβολή για την μεταβίβαση ακινήτου στο Κουκάκι. Όπως καταγγέλλεται, η αγοραπωλησία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ο κ. Βόσνος «δεν έχει προβεί σε καμία από τις απαιτούμενες ενέργειες» για τη μεταβίβαση και «κωφεύει επιδεικτικά στις σχετικές οχλήσεις» της εταιρείας ακινήτων, αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής.

    Σύμφωνα με τον ενάγοντα, ο κ. Βόσνος παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο Κουκάκι, το οποίο η εταιρεία ενδιαφέρθηκε να αγοράσει. Κατόπιν έρευνας από την πλευρά της εταιρείας ακινήτων, διαπιστώθηκε ότι το διαμέρισμα στο Κουκάκι είχε περιέλθει στον εναγόμενο από κληρονομιά. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες για τη μεταγραφή του κληρονομητηρίου.

    Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, ο κ. Βόσνος ζήτησε το ποσό των 10.000 ως προκαταβολή, για να «κλείσει» η συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία, καθώς υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως ισχυριζόταν.

    «Μας παρέπεισε, λοιπόν, να του καταβάλλουμε το εν λόγω ποσό, ενώ εξ αρχής πρόθεσή του ήταν -όπως αποδεικνύουν και τα μετέπειτα περιστατικά- να λάβει το ποσό της προκαταβολής, χωρίς να μας μεταβιβάσει, ως υποσχέθηκε, το εν λόγω ακίνητο και να κρατήσει το ποσό της προκαταβολής» αναφέρεται στην αγωγή.

     

    Παρά το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν οι δύο πλευρές και παρά την απόδειξη για την καταβολή του ποσού των 10.000 ευρώ στον αντιδήμαρχο (το συνολικό τίμημα συμφωνήθηκε στα 175.000 ευρώ), «ο εναγόμενος μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν προσήλθε για την υπογραφή του, αλλά δεν έχει προβεί σε καμία από τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να πραγματοποιηθεί η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου αγοραπωλησίας, ήτοι σε πληρωμή του φόρου κληρονομιάς, ως και σε μεταγραφή του οικείου κληρονομητηρίου ως τίτλου κτήσης του παραπάνω ακινήτου».

    Η εταιρεία ακινήτων διεκδικεί από τον αντιδήμαρχο το ποσό των 20.000 ευρώ (την προκαταβολή εις διπλούν), όπως και 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη, ενώ τον καταγγέλλει για «παράνομη, αντισυμβατική και δόλια συμπεριφορά».

     



    ΣΧΟΛΙΑ