• Κοινωνία

    Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Συμβούλιο της Επικρατείας

    Συμβούλιο της Επικρατείας


    Η Αικατερίνη Χριστοφορίδου, ο Παναγιώτης Ευστρατίου και η Ευαγγελία Νίκα είναι οι τρεις νέοι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ νέα αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η Ασημίνα Σαντοριναίου.

    Οι προαγωγές των 4 έγιναν σήμερα, με ομόφωνες αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

    Ποιοι είναι οι νέοι αντιπρόεδροι

    Τρεις Αθηναίοι και μια Θεσσαλονίκης είναι οι νέοι αντιπρόεδροι των δύο δικαστηρίων.

    Η μέχρι χθες σύμβουλος Επικρατείας, Αικατερίνη Χριστοφορίδου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Φεβρουάριο του 1982 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2022. Στο βαθμό της συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Αύγουστο του 2001.

    Ο Αθηναίος Παναγιώτης Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Μάρτιο του 1983 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2022. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Ιούλιο του 2004. Από τον περασμένο Ιούλιο ο Παναγιώτης Ευστρατίου έχει τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με τριετή θητεία.

    Η Ευαγγελία Νίκα από την Αθήνα, εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Στο βαθμό της Συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004.

    Η Ασημίνα Σαντοριναίου, επίσης από την Αθήνα, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1990 και θα αποχωρήσει το έτος 2030.



    ΣΧΟΛΙΑ