• Κοινωνία

    Αυστρία: Για πρώτη φορά λιγότεροι απλό 1.000 οι νοσούντες

    • NewsRoom
    Αυστρία


    Για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί εξόδου, ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία που νοσούν από κορονοϊό είναι κάτω από 1.000.

    Συγκεκριμένα ανέρχεται σε 883, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σήμερα το απόγευμα, σημαντική αύξηση παρουσίασε το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο συνολικός αριθμός των αποθεραπευμένων, από τους 14.700 έως χθες, σε 14.881 σήμερα.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζει να είναι σταθερή, με συνολικά 37 ασθενείς να νοσηλεύονται σε αυτές σε όλη την Αυστρία, και με τον υψηλότερο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ, συγκεκριμένα 267, να έχει καταγραφεί στις 8 Απριλίου, ενώ “δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα”.

    Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι ασθενείς της Covid-19 χρειάζονται “άνω του μέσου όρου, διάρκεια περίπου 20 ημερών” παραμονής στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, “το θέμα των οποίων ήταν πολύ κρίσιμο από την αρχή και καταφέραμε να αποτρέψουμε την υπερφόρτωση”.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι 633 άνθρωποι έχουν χάσει έως σήμερα τη μάχη με τον θάνατο, αναφέροντας ότι το 20% των θανάτων αφορούσε ανθρώπους άνω των 90 ετών, το 40% αφορούσε την ηλικιακή ομάδα 80 έως 90 ετών, το 28% ηλικίες από 70 έως 79 χρόνια και το οκτώ τοις εκατό ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 60 και 69 ετών.



    ΣΧΟΛΙΑ