• Κοινωνία

    Αυστηρότερος ενδυματολογικός κώδικας στα σχολεία της Κύπρου

    • NewsRoom
    σχολείο


    Μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση των μαθητών, τις ώρες που αυτοί βρίσκονται στο σχολείο, μελετά το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, μια ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

    Σύμφωνα με το alphanews, ειδική επιτροπή του υπουργείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων μελετά έναν μακρύ κατάλογο με όσα δεν θα επιτρέπονται εντός των σχολικών μονάδων.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι υπό μελέτη απαγορεύσεις περιλαμβάνουν τόσο την εμφάνιση των αγοριών, όσο και των κοριτσιών.

    Συγκεκριμένα, για τα αγόρια το σχέδιο προβλέπει απαγόρευση για το μούσι, το μουστάκι, τα σκουλαρίκια και την κοτσίδα. Για τα κορίτσια θα απαγορεύεται το μακιγιάζ, οι ανταύγειες, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και τα στενά παντελόνια και τα κολάν.

    «Αυτό το διάστημα μελετώνται και πάλι οι κανονισμοί που αφορούν στην εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, αναμένω την τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής που μελετά τους κανονισμούς εντός των ημερών για να υπάρξει διάλογος» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Χαμπιαούρης, στον alphanews.

    Την ίδια ώρα, στα «απαγορευμένα αντικείμενα» εντός των σχολείων μελετάται να μπουν και οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smarthphones και τα tablets.



    ΣΧΟΛΙΑ