• Κοινωνία

    Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων στις γαμήλιες δεξιώσεις (video)

    • NewsRoom
    Α. Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Για την οικονομική στήριξη στους κλάδους που έχουν πληγεί, όπως τα γυμναστήρια, η εστίαση, το λιανεμπόριο και οι παιδότοποι μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους περιορισμούς και το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις που ισχύει.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν για όλους στις 31 Μαΐου, ενώ θα στηριχτούν και οικονομικά, καθώς έχουν μείνει κλειστά επί έξι-επτά μήνες.

    Όπως τόνισε, ο ίδιος ο υπουργός, η πλατφόρμα των επιδοτήσεων για όλα τα γυμναστήρια και όλους τους παιδότοπους θα ανοίξει 28 με 30 Μαΐου.

    Υπογράμμισε, μάλιστα, πως δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να δοθεί η επιδότηση, καθώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 30%.

    Όλα τα γυμναστήρια και όλοι οι παιδότοποι θα λάβουν επιδότηση, σημείωσε και εξήγησε: «Όσοι έχουν έναν εργαζόμενο 4.000 ευρώ και όσοι έχουν πάνω από 9 εργαζόμενους 17.000 ευρώ. Και στο ενδιάμεσο είναι κάποιες κλιμακωτές βαθμίδες».

    Όσον αφορά στο όριο των 100 ατόμων στους γάμους ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις».

    Και εξήγησε ότι «Όταν σήμερα με τους όρους της εστίασης, σε ένα εστιατόριο, με τα τραπέζια των 6 και τις αποστάσεις που προβλέπονται μπορεί ένα εστιατόριο να έχει 100, 200, 300 ανθρώπους είναι παράλογο να το κάνει ένα εστιατόριο και να μην το κάνει ένα κτήμα που κατά τεκμήριο η άπλα είναι πολύ μεγαλύτερη», εξήγησε και τόνισε ότι το υπουργείο είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα την περασμένη εβδομάδα και δεν είχε γίνει δεκτό από την επιτροπή και θα το επαναθέσει. «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δημιουργείται πολύ μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός διότι κάποιοι που θα θέλουν να φέρουν πάνω από 100 άτομα μπορεί να νοικιάσει ένα εστιατόριο και να το κάνουν εκεί».

    Ακόμη, σημείωσε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα ανοίξουν όταν θα φτάσουμε στο 50% του πληθυσμού εμβολιασμένους έστω με τη μία δόση.

    O υπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, σημειώνοντας πως έχουν ήδη υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400.

    Όπως σημείωσε, εντός τεσσάρων εβδομάδων από τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν στους λογαριασμούς τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαθανάσης: Δεν θέλουμε απώλεια θέσεων εργασίας – Στόχος η προστασία της απασχόλησης

    Μιχαηλίδου: Με ασφάλεια και ενισχυμένα μέτρα προστασίας επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

    Οι δραστηριότητες που επανεκκινούν σήμερα – Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self test



    ΣΧΟΛΙΑ