• Κοινωνία

  ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ

  Γιαννάκος Μιχαήλ, Πρόεδρος ΠΟΕΔΥΝ


  Την κινητοποίηση που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

  Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 πμ στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Υγείας.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα είναι η αύξηση των μισθών και του ωρομισθίου, η επαναχορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού, η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

  Μεταξύ των κύριων διεκδικήσεων είναι επίσης να φύγουν οι εργολάβοι, να χρηματοδοτηθεί το σύστημα και να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

  «Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το “παρών” την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην πορεία, που θα ακολουθήσει» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

  Διαβάστε επίσης:

  ΤΕΕ: Ξεκίνησαν οι εργασίες της «Di Terna» για το νέο κτίριο στο Δαχτυλίδι στο Μαρούσι

  On AG: Αύξηση πωλήσεων και άλμα της μετοχής της εταιρείας sneakers που στηρίζει ο Roger Federer

  Γαλλία: Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αστυνομικών  ΣΧΟΛΙΑ