• Κοινωνία

    8χρονη Αλεξία: 1 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια της μικρής που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα


    Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητά ως αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας, που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας, η κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας παραμένει σταθερή, χωρίς να έχει επικοινωνία με τους γονείς της. «Δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτσαινας.

    Ο δικηγόρος τόνισε επίσης πως μεταξύ του δράστη και της οικογένειας δεν υπάρχει κάποια επαφή, συμπληρώνοντας ότι «Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται, καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

    Ταυτόχρονα. ο κ. Μήτσαινας αποκάλυψε ότι η οικογένεια θα αξιώσει κάποιο ποσό ως αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας, που έχει χρειαστεί να καταβάλλουν. Μάλιστα, τα έξοδα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, στο ενδεχόμενο που η μικρή Αλεξία αναγκαστεί να μεταφερθεί στο εξωτερικό, για τις ανάγκες της θεραπείας της.

    «Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων, γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και, αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό, οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες.

    Η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά, η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή, εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα, θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα, για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες», ανέφερε ο κ. Μήτσαινας.

    Υπενθυμίζεται ότι η 8 Αλεξία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, την ημέρα του Πάσχα και ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

    Αναφορικά με το εάν υπάρχουν ελπίδες για βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας της μικρής, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι «είναι όλα προς διερεύνηση για το αν κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να επιφέρουν εκείνα τα αποτελέσματα, ώστε η μικρή τουλάχιστον να δείξει κάποια δείγματα επικοινωνίας με το περιβάλλον».

    Υπενθυμίζεται ότι, λίγο καιρό πριν, η μητέρα της μικρής Αλεξίας είχε μιλήσει για την κατάσταση της υγείας της κόρης της, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί στο κρεβάτι, που δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φυτό».



    ΣΧΟΛΙΑ