• Κοινωνία

    28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις και η Πέλλα μετά την Πιερία και την Ημαθία

    • NewsRoom
    28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις και η Πέλλα μετά την Πιερία και την Ημαθία

    Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Η απόφαση ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού, λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

    Στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα ο νομός να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

    Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας και Αλμωπίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας εκπροσωπώντας και τις 2 νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας.

    Υπενθυμίζεται ότι παρελάσεις δεν θα γίνουν ούτε στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας και Ημαθίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής, λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Φώφη Γεννηματά: Αντί στεφάνων δωρεά σε Κιβωτό του Κόσμου και Χαμόγελο του Παιδιού επιθυμεί η οικογένεια

    Υπουργείο Εργασίας: Νέες υπηρεσίες προστίθενται στον τετραψήφιο αριθμό 1555



    ΣΧΟΛΙΑ