• Κοινωνία

    15 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές της Πάτρας- Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας


    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πάτρα, 15 κρόυσματα με κορονοϊό εντοπίστηκαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. ΄Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και 14 κρατούμενοι, βρέθηκαν θετικοί, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν συμπτώματα.

    Ο σωφρονιστικός υπάλληλος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι 14 κρατούμενοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, tempo24.

    Θετικός βρέθηκε και ο Νίκος Παλαιοκώστας

    Ανάμεσα στους 14 κρατούμενους βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο Νίκος Παλαιοκώστας. O 61χρονος βαρυποινίτης αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Λόγω της βεβαρυμένης κατάστασης του, έχει τεθεί σε καραντίνα στο κελί του.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου πλήττονται από τον κορονοϊό. Τον περασμένο Φεβρουάριο, τα κρούσματα με κορονοϊό μέσα σε λίγες μέρες είχαν πολλαπλασιαστεί με γοργούς ρυθμούς, ενώ πάνω από 100 κρατούμενοι είχαν νοσήσει.

    Η τωρινή κατάσταση κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στη διοίκηση της φυλακής και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους ίδιους τους κρατούμενους, καθώς υπάρχει φόβος ότι μπορεί πάλι η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου, ενώ ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί πώς πέρασε ο κορονοϊός μέσα στις φυλακές.

    Ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τη διαδικασία για την ιχνηλάτηση των επαφών των ατόμων που βρέθηκαν θετικά.

    Διαβάστε ακόμα:

    ΕΟΔΥ: 791 νέα κρούσματα, 11 θάνατοι και 375 διασωληνωμένοι-Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Eκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν στην ΕΕ

    Ρωσία: Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο τα κρούσματα με κορονοϊό ξεπερνούν τις 10.000

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ