• Δημοφιλή στο Internet

    UNLEASH: Από την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ιατρική, μέχρι τις τέχνες, το entertainment και το hip hop, αυτοί είναι οι ομιλητές του TEDxAthens 2023

    • NewsRoom
    UNLEASH


    Τι σημαίνει UNLEASH, άραγε; Είναι ένα συνώνυμο της απελευθέρωσης – της απελευθέρωσης σε οποιονδήποτε τομέα. Και στις 28 Μαΐου, στο ΚΠΙΣΝ, 13 προσωπικότητες  που έχουν ξεχωρίσει και έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον κόσμο, καθεμία με τον τρόπο της, θα μιλήσουν ακριβώς για αυτό, στο TEDxAthens 2023.

    Το TEDxAthens επιστρέφει. Φέτος, έχει στόχο να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να σκεφτούμε με απεριόριστη ελευθερία, να κάνουμε όνειρα, να εκφράσουμε τις ιδέες μας και να ανακαλύψουμε πώς εξελίσσεται η επιστήμη και η τεχνολογία, χωρίς κανένα εμπόδιο.

    Για μία ημέρα, άτομα που δε φοβούνται να εκφραστούν θα ανέβουν στη σκηνή και θα μας εξηγήσουν πώς εκείνοι αναγνώρισαν ότι, με τη δύναμη της τεχνολογίας, την δύναμη της επικοινωνίας, την δύναμη της σκληρής δουλειάς και του οράματος μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Από την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Metaverse, μέχρι το θέατρο, το rapmbetiko, και την πλαστική χειρουργική, 13 άτομα πρόκειται να δείξουν πώς εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες τους στο έπακρο, για να κάνουν τη διαφορά.

    Ώρα να γνωρίσουμε τους ομιλητές της Κεντρικής Σκηνής παρακάτω.

    Emine Dzhaparova

    First Deputy Foreign Minister of Ukraine

     H Emine Dzhaparova είναι η πρώτη Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας. Πρώην δημοσιογράφος κι εκφωνήτρια ειδήσεων, έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της χώρας στην UNESCO, ως επικεφαλής της Πλατφόρμας της Κριμαίας. Έχει βραβευθεί με Mark Palmer για την στήριξη της στον ουκρανικό λαό και τη στάση της απέναντι στη ρωσική εισβολή. Τώρα, στο TEDxAthens, έρχεται να μιλήσει για την πραγματική σημασία της απελευθέρωσης για την ίδια.

    Liakos Papanikolos “Eisvoleas”

    Αrtist

    Λιάκος, Είσβο, Εισβολέας, Ηλίας – όπως κι αν το δεις, όπως κι αν το ακούσεις, ξέρεις. Είναι από τα άτομα που δεν χρειάζονται συστάσεις, άλλωστε.

    Ο Ηλίας Παπανικολός ήταν εκεί όταν το κίνημα του hip hop «γεννήθηκε» στην Αθήνα. Πάντρεψε την ελληνική πραγματικότητα με τα αμερικανικά στοιχεία, έφερε αυτό το «κάτι νέο» που έλειπε από τη μουσική που, όπως ο ίδιος τονίζει, δεν έχει όρια. Έδειξε τι συμβαίνει όταν το ρεμπέτικο συναντά το hip hop, έφερε το μπουζούκι και τον μπαγλαμά στη σύγχρονη μουσική και, ναι, δημιούργησε ένα δικό του είδος, το rapmbetiko.

    Patrick Alley

    Author | Co-Founder of Global Witness

    Ο συγγραφέας κι ένας από τους τρεις ιδρυτές του Global Witness, ενός από τους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς σχετικά με τη διαφθορά, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος ανά τον κόσμο – παράλληλα, επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Στο βιβλίο του με τίτλο Very Bad People, το οποίο δημοσιεύθηκε το 2022, ο Patrick Alley καταγράφει μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις του.

    Έχει βραβευθεί για το έργο του, μαζί με τους συνεργάτες του, ενώ η Global Witness υπήρξε υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης, το 2003.

    Thomas Erikson

    Author | Public Speaker

     Ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά και best-selling συγγραφέας, με έργα του να έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες, ο Thomas Erikson προσπαθεί να ζει όσο το δυνατόν πιο απλά, ακολουθώντας μία βασική αρχή: “Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου”. Έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες από την Ευρώπη, έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να μιλήσει για τις δυνατότητες της επικοινωνίας, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της αυτογνωσίας.

    Lindsey McInerney

    Futurist & CEO | Founder of Sixth Wall/Black Sun Labs

     Η επιχειρηματίας, internet nerd και CEO έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της εξηγώντας τον πραγματικό αντίκτυπο της τεχνολογίας και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την κάνουμε μέρος της ζωής μας από νωρίς. Έχοντας οργανώσει πληθώρα projects στο Μetaverse και τον web3 χώρο, παραμένει περίεργη κι ενθουσιώδης για το πώς τα κρυπτονομίσματα, τα NFTs, το blockchain και η διευρυμένη πραγματικότητα (XR) θα αλλάξουν τον κόσμο.

    George Hadjigeorgiou

    Engineer | Founder of ZOE

     Ο μηχανικός κι επιχειρηματίας George Hadjigeorgiou, συνίδρυσε τη ΖΟΕ με έναν στόχο: Να βοηθήσει εκατομμύρια άτομα να βελτιώσουν την υγεία τους, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους. Μας ενθαρρύνει να πάψουμε να μετράμε θερμίδες και να καταναλώνουμε τροφές που, στην πραγματικότητα, μας καταστρέφουν, διδάσκοντας μας τη διατροφή που ταιριάζει στο σώμα και την υγεία του καθενός. Σε όλο αυτό, βέβαια, σύμμαχος είναι η επιστήμη.

    Jasmine Harrison

    Adventurer

     Η Jasmine Harrison λατρεύει τα ταξίδια και δε φοβάται τις προκλήσεις. Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2021, ως η νεότερη γυναίκα που έκανε κωπηλασία ολομόναχη στον Ατλαντικό ωκεανό, σε 70 ημέρες. Ήταν μόλις 21 κι απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου – ούτε το φύλο, ούτε το υπόβαθρο. Είναι εδώ για να μας ενθαρρύνει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και απλώς να κάνουμε το βήμα μπροστά, το βήμα προς τους στόχους μας.

    Tunc Tiryaki

    Plastic Surgeon | Associate Prof. Dr.

    O Tunc Tiryaki είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο πρωτοποριακούς πλαστικούς χειρουργούς στον κόσμο, αυτήν τη στιγμή. Πρόεδρος των Ανθρωπιστικών Προγραμμάτων της ISAPS, της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών και ο άνθρωπος που δημιούργησε τις εθελοντικές ομάδες SAPS-LEAP Surgical Relief Teams, οι οποίες πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις ανάπλασης σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ένας από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν κύτταρα λίπους σε επεμβάσεις facelift.

    Έρευνές του έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλα μέσα επιστημονικού περιεχομένου, ενώ είναι section editor στο Aesthetic Plastic Surgery Journal. Τώρα, έρχεται να δείξει πώς το UNLEASH μπορεί να γίνει πραγματικότητα, μέσα από την αισθητική πλαστική χειρουργική.

    Dr. Mark van Rijmenam

    Strategic Futurist

     Τεχνητή Νοημοσύνη, blockchain, Metaverse – ο Mark van Rijmenam είναι ειδικός στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Αυτός είναι και ο λόγος που τον εμπιστεύονται κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, από managers και διευθυντές μέχρι CEOs,  και μέλη κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2023, βραβεύθηκε με τις πιστοποιήσεις Certified Speaking Professional και Global Speaking Fellow και τώρα, θα δείξει σε όλους πώς η τεχνολογία είναι ισχυρός σύμμαχος για να πετύχουμε στόχους και να πραγματοποιήσουμε όνειρα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

    Lefteris Charitos

    Film & Television Director

    Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ένας σκηνοθέτης με όραμα. Από τον Οκτώβριο του 2022, διατηρεί τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Σκηνοθετών στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κι είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη σειρά «Άγριες Μέλισσες», η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία. Επιπλέον, το ντοκιμαντέρ του, «Dolphin Man», βραβεύθηκε με IRIS στις κατηγορίες Best Documentary και Best Debut for a Director. Τώρα, με την ομιλία του, θα μας δώσει τη δική του ερμηνεία της απελευθέρωσης και θα εξηγήσει πώς ο ίδιος την κάνει πραγματικότητα, μέσω του επαγγέλματός του.

    Eleni Efthymiou

    Theatre Director | Performer

    H βραβευμένη με “Ελευθερία Σαπουντζή” σκηνοθέτις και performer Ελένη Ευθυμίου, πιστεύει ότι το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται ασταμάτητα, ενώ  αποτυπώνει τη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική της τέχνης, του σινεμά, του ντοκιμαντέρ και της φαντασίας, μ’ έναν τρόπο έχει γεννήσει μία νέα θεατρική γλώσσα. Αυτά, και ακόμη περισσότερα, την οδήγησαν στο δικό της UNLEASH.

    Lorenzo Quinn

    Artist

    Ο Lorenzo Quinn είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος καλλιτέχνης και, με το έργο του, έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο της τέχνης. Τα γλυπτά και τα installations του, εκτός από την εντυπωσιακή αισθητική αλλά και την τεχνική με την οποία είναι φτιαγμένα, θίγουν σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ο ίδιος, πιστεύει ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να μας εμπνεύσει και να μας συγκινήσει, και πως μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά στον κόσμο. Κι οι δουλειές του μας υπενθυμίζουν πως η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια – είναι συστατικό ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

    Dr Anino Emuwa

    Global D, E & I Expert | Founder of 100 Women @ Davos

    Η δρ Αnino Emuwa είναι ειδικός στον τομέα D, E & I και παλεύει για την γυναικεία ενδυνάμωση στις επιχειρήσεις και την τεχνολογία. Αυτήν τη στιγμή, είναι Managing Director της Avandis Consulting στη Γαλλία και ιδρύτρια της 100 Women @ Davos – η εμπειρία της ξεπερνά τις 20 δεκαετίες, βέβαια, ενώ ανήκει στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών οργανισμών και ιδρυμάτων.

    Χρησιμοποιεί τη φωνή της για την έμφυλη ισότητα, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ έχει ζήσει σε έξι.

    Κλείστε και εσείς το εισιτήριό σας εδώ για να βιώσετε μαζί μας το  δικό σας UNLEASH

    Δεν σταματάμε όμως εκεί!

    Φέτος, η Εναλλακτική Σκηνή μας κάνει UNLEASH όσο ποτέ άλλοτε στο TEDxAthens!

    Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει κάτι να μοιραστεί και ότι μια ομιλία TED δεν είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό. Γι’ αυτό, για την Εναλλακτική Σκηνή μας, έχουμε επιμεληθεί μια σειρά από συζητήσεις και fireside chats που θα εμπνεύσουν, θα ενημερώσουν και θα πυροδοτήσουν την περιέργειά σας.

    Κάθε ένας από τους ομιλητές του πάνελ μας θα μοιραστεί τις ιδέες και τις απόψεις του για πιεστικά ζητήματα της εποχής μας όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η βιωσιμότητα, η σεξουαλική εκπαίδευση, οι εναλλακτικές σταδιοδρομίας, το μέλλον του χώρου εργασίας και η ελευθερία του Τύπου.

    Είτε είστε επιστήμονας, φοιτητής, καλλιτέχνης, επιχειρηματίας ή απλά κάποιος που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας στην Εναλλακτική Σκηνή για μια μοναδική σειρά συζητήσεων που θα πυροδοτήσουν κουβέντες και σκέψεις.

    Ετοιμαστείτε να μεταμορφωθείτε από τη δύναμη των ιδεών – και από τους απίστευτους ανθρώπους που εργάζονται για να φέρουν την αλλαγή στην καθημερινότητά μας.

    Μείνετε συντονισμένοι διότι σύντομα θα ανακοινωθούν τα panel discussions!

    Κλείστε και εσείς το εισιτήριό σας εδώ για να βιώσετε μαζί μας το  δικό σας UNLEASH

    Διαβάστε επίσης:

    UNLEASH: Oι πρώτοι ομιλητές του TEDxAthens 2023 είναι εδώ – Ας τους γνωρίσουμε



    ΣΧΟΛΙΑ