• Δημοφιλή στο Internet

    Το τέλειο σπιτικό πιάτο: Φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο από τον Άκη

    • NewsRoom

    Φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μία μαμαδίστικη γεύση γεμάτη νοστιμιά

    Μία έξυπνη συνταγή για να συμπαθήσουν ακόμη και οι πιο δύσκολοι τα λαδερά φασολάκια μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο και μας προτείνει να τα δοκιμάσουμε!

    Υλικά

    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    250 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
    500 γρ. πατάτες
    1 κ.σ. θυμάρι
    1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    50 γρ. κρασί λευκό
    300 γρ. νερό
    400 γρ. ντομάτα κονκασέ
    1 κύβο κότας
    αλάτι
    πιπέρι
    600 γρ. φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης, κατεψυγμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο
    1/2 ματσάκι δυόσμο

    Για το σερβίρισμα

    φέτες ψωμί
    100 γρ. φέτα
    1 κ.σ. ρίγανη
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    πιπέρι
    φύλλα δυόσμου

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

    Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.

    Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

    Μεταφέρουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com



    ΣΧΟΛΙΑ