• Δημοφιλή στο Internet

    Το σπανακόρυζο αλλιώς: Μία συνταγή για ένα γευστικό πιάτο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Το σπανακόρυζο του Άκη Πετρετζίκη


    Το σπανακόρυζο είναι για πολλούς μία γεύση δύσκολη. Ωστόσο, αποτελεί ένα απόλυτα χειμωνιάτικο πιάτο, ένα ζεστό φαγητό, που μπορεί να γίνει γευστικότατο, μέσα από την κατάλληλη συνταγή.

    Μία τέτοια μας προτείνει ο σεφ, Άκης Πετρετζίκης.

    Υλικά

    50 γρ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι, μέτριο, λευκό, χοντροκομμένο
    2 κ.σ. σκόρδο, σε φέτες
    θυμάρι, φρέσκο
    250 γρ. ρύζι γλασέ
    150 ml κρασί λευκό
    1 λίτρο νερό
    1 κύβο λαχανικών
    400 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
    αλάτι
    πιπέρι
    χυμό, από 2 λεμόνια
    ξύσμα, από 2 λεμόνια
    80 γρ. βούτυρο
    3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο
    100 γρ. φέτα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
    4 αβγά, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    ​Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι.

    Καθαρίζουμε τις 2 σκ. σκόρδο, τις ψιλοκόβουμε σε φετούλες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε και λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε.

    Με το που καραμελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ρύζι.

    Ρίχνουμε μέσα το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ανακατεύουμε.

    Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.

    Κάθε 2-3 λεπτά ανακατεύουμε καλά το ρύζι για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Άκης Πετρετζίκης



    ΣΧΟΛΙΑ