• Κοινωνία

    Πέθανε η «σημαία» του Άρη, ο Γιάννης Μηχαλήτσος

    • NewsRoom
    Γιάννης Μηχαλίτσος

    Γιάννης Μηχαλίτσος


    Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στην οικογένεια του Άρη από το θάνατο του Γιάννη Μηχαλήτσου.

    Ο Μιχαλήτσος γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1957 στη Βέροια. Από μικρό ήταν μέλος της οικογένειας του Άρη και συνέδεσε το όνομά του με τους Θεσσαλονικείς. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης για 10 χρόνια, από το 1976 ως το 1986 (176 ματς) για να περάσει στη συνέχεια από τον ΟΦΗ και τη Δόξα Δράμας.

    Με την ομάδα της Κρήτης κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 1986-87, πριν… κρεμάσει τα παπούτσια του ως παίκτης της Δόξας Δράμας.

    Κάθε φορά που ο Άρης χρειάστηκε την βοήθεια του, ο Μιχαλήτσος ήταν εκεί για να καθίσει στον πάγκο ως προπονητής, κάτι που έγινε συνολικά πέντε φορές, το 1999-2000, το 2003-04, το 2010-11, το 2011-12 και το 2012-13.

    Ο Μιχαλήτσος βρίσκεται μέσα στην πρώτη 15άδα της λίστας εκείνων που μέτρησαν τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο του Άρη, αφού τον κοουτσάρισε σε 49 ματς με απολογισμό 12 νικών, 13 ισοπαλιών και 24 ηττών.

    Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Άρης για τον Γιάννη Μηχαλήτσο

    Τη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Μηχαλήτσου εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της και ανάρτησης στα Social Media η ΠΑΕ Άρης.

    Ο Μιχαλήτσος υπηρέτησε τους «κίτρινους» από πολλά πόστα, βάζοντας την υπογραφή και το όνομά του στα βιβλία του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

    «Η οικογένεια του Άρη έγινε από σήμερα φτωχότερη, καθώς “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Γιάννης Μηχαλήτσος, μετά από δύσκολη και σκληρή “μάχη” με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

    Ενας πιστός “στρατιώτης” του Συλλόγου μας με πολυετή και σημαντική προσφορά. Ο εκλιπών υπήρξε γέννημα-θρέμμα του Άρη και υπηρέτησε την ομάδα μας από σχεδόν όλα τα πόστα.

    Ο Γιάννης Μηχαλήτσος φόρεσε τη φανέλα του Άρη τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, συνδέοντας το όνομά του με την μεγάλη ομάδα εκείνης της εποχής. Ακολούθησε καριέρα προπονητή. Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός και στη συνέχεια ως προπονητής (είτε ως πρώτος είτε ως υπηρεσιακός), ενώ υπήρξε και σκάουτερ της ομάδας μας επί σειρά ετών.

    Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής πορείας του Άρη. Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

    Καλό ταξίδι Γιάννη Μηχαλήτσο… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη (βίντεο και φωτογραφίες)

    Γιάννης Ιωαννίδης: Τα απίστευτα ξεσπάσματα, τα «γαλλικά» και οι απίθανες ατάκες του «Ξανθού» (video)

    Τσάμπι Αλόνσο: Η μυστική ρήτρα του για Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και Λίβερπουλ



    ΣΧΟΛΙΑ