• Δημοφιλή στο Internet

    Πεντανόστιμο μοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα


    Όλα τα μυστικά για νόστιμο μοσχαράκι στην κατσαρόλα συνοδευμένο με μελιτζάνες, ένα από τα καλύτερα λαχανικά της εποχής.

    Προσέχουμε να μην κόψουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες, ώστε να μη παραβράσουν μέσα στην κατσαρόλα και λιώσουν. Επίσης οι μελιτζάνες ρουφάνε πολύ λάδι, μην νομίσετε ότι δεν βάλετε αρκετό για το σοτάρισμα. 3-4 κ.σ. είναι αρκετές.

    Από τον Γιώργο Τσούλη

    ΥΛΙΚΑ

    600 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους 4×4

    300 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε μικρά κυβάκια

    800  γρ. ντομάτα κονκασέ

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

    ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

    ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη

    1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη

    1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

    1 κ.γ. πελτές ντομάτας

    35 γρ. κουκουνάρι

    200 ml ζωμό βοδινού

    1 φύλλο δάφνης

    1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    Ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το μοσχάρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια μίας χρήσης και το ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
    2. Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
    3. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
    4. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, το κουκουνάρι, το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη, την κανέλα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και σιγομαγειρεύουμε για 1- 1 ½ ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    5. Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις σοτάρουμε πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη
    6. Τα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας ελαφρώς.
    7. Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι, σερβίρουμε ζεστό.

     



    ΣΧΟΛΙΑ