Δημοφιλή στο Internet

Πεντανόστιμο χταποδάκι στο φούρνο με πατάτες από τον Άκη

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη


Νηστίσιμα υλικά, μαγειρεμένα με έναν διαφορετικό τρόπο, μας προτείνει να δοκιμάσουμε ο Άκης Πετρετζίκης

Χταποδάκι με πατάτες στο φούρνο ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα και να βγει πεντανόστιμο!

Υλικά

1 χταπόδι
120 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
5 σκ. σκόρδο
5 πατάτες, μεγάλες
2-3 κ.σ. ξίδι, με ρόδι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
1-2 πιπεριές τσίλι, αποξηραμένες
3-4 κλ. δεντρολίβανο
3-4 κλ. θυμάρι
ξύσμα, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα

θυμάρι
ελιόψωμο
φέτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Για να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο σε σπόρους, το κύμινο σε σπόρους, το σκόρδο και αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν.

Όταν αφρίσει το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το χταπόδι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα σημεία πάνω και κάτω από τα μάτια.
Αφαιρούμε και πετάμε το σημείο που βρίσκονται τα μάτια. Πιέζουμε με το χέρι μας για να αφαιρέσουμε το στόμα.
Καθαρίζουμε τη φούσκα γυρνώντας την εσωτερική πλευρά προς τα έξω. Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι με νερό. Το κόβουμε σε κομμάτια και το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές τσίλι αποξηραμένες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα από ένα λεμόνι, τον χυμό λεμόνι και το βαλσάμικο ξίδι με ρόδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για δύο ώρες.

Για τις πατάτες

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com


ΣΧΟΛΙΑ