• Δημοφιλή στο Internet

    Πεντανόστιμη λεμονάτη ρεβιθάδα από τον Άκη

    Ρεβιθάδα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Ένα εκπληκτικό πιάτο από τα χέρια του αγαπημένου σεφ

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία ιδανική συνταγή για ρεβιθάδα, ένα σπιτικό φαγητό που θα σας ξετρελάνει. Εύκολη, γρήγορη, θα μας χαρίσει νοστιμιά χωρίς καθόλου κόπο!

    Υλικά

    2 στικ σέλερι
    2 κρεμμύδια
    2 σκ. σκόρδο
    2 καρότα
    2 κ.σ. θυμάρι
    2 κλ. δεντρολίβανο
    ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
    χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
    1 κύβο λαχανικών
    800 γρ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι
    600 γρ. ρεβίθια
    1/3 ματσάκι άνηθο
    4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το σέλερι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα ρεβίθια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

    Μόλις αρχίσει να βράζει, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 30 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com



    ΣΧΟΛΙΑ