• Δημοφιλή στο Internet

    Μένουμε σπίτι και ετοιμάζουμε γευστικό λαβράκι alla siciliana από τον Πάνο Ιωαννίδη

    • NewsRoom

    Λαβράκι alla siciliana από τον Πάνο Ιωαννίδη


    Ένα ελαφρύ πιάτο, μία τέλεια πρόταση να μαγειρέψετε το λαβράκι, που θα σας κερδίσει σε γεύση

    Λαβράκι επιλέγει να μαγειρέψει ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης και μας δείχνει μία τέλεια συνταγή, γεμάτη σε γεύση. Ένα πιάτο υγιεινό, με πολλά θρεπτικά συστατικά!

    Ο σεφ μας συμβουλεύει να μην ψήσουμε το ψάρι στον φούρνο για πολλή ώρα, γιατί είναι φιλεταρισμένο και θα είναι έτοιμο στο 1/3 του χρόνου απ’ όσο αν ήταν ολόκληρο.

    Υλικά

    4 φιλέτα λαβράκι (180 γρ. το καθένα)
    50 mlελαιόλαδο
    100 γρ. κρεμμύδι κομμένο εμινσέ
    4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο μπρινουάζ
    30 γρ. ελιές εκπυρηνωμένες, κομμένες σε ροδέλες ροντέλ
    200 ml λευκό κρασί
    24 ντοματίνια κομμένα στη μέση
    25 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη ασέ
    2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ασέ
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τεμαχίζουμε το κάθε φιλέτο ψαριού σε 2-3 κομμάτια.

    Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ και το σκόρδο ψιλοκομμένο μπρινουάζ για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

    Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα υλικά που σοτάραμε στο τηγάνι.

    Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού, προσέχοντας η πλευρά του δέρματος να είναι προς τα πάνω.

    Καλύπτουμε τα φιλέτα με τα υπόλοιπα υλικά από το τηγάνι και βάζουμε λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

    Σκορπάμε από πάνω τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ασέ και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

    TIP: Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, γιατί έχουμε βάλει ελιές κομμένες σε ροδέλες και κάππαρη ψιλοκομμένη ασέ, δύο υλικά που από μόνα τους είναι αρκετά αλμυρά.

    Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και σερβίρουμε, όσο ακόμα είναι ζεστό.

    Πηγή: panosioannidis.com



    ΣΧΟΛΙΑ