• Δημοφιλή στο Internet

    Μανιταρόσουπα για το κρύο και όχι μόνο…

    • NewsRoom
    Μανιταρόσουπα

    Φωτογραφία Zozz_ from Pixabay


    Εύκολες, νόστιμες και θρεπτικές, οι σούπες αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για το κρύο. Όπως η μανιταρόσουπα του Άκη Πετρετζίκη

    Θα χρειαστούμε:

    Για τη μανιταρόσουπα

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια, λευκά ξερά
    • 2 σκ. σκόρδο
    • θυμάρι
    • 1 κιλό μανιτάρια champignon
    • 100 γρ. κρασί λευκό
    • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 800-1000 γρ. νερό
    • 2 κύβους λαχανικών
    • 500 γρ. γάλα
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • 1 κ.γ. βούτυρο
    • λάδι τρούφας
    • ελιόψωμο
    • 1 κ.γ. ελιά, σε πάστα
    • θυμάρι
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

    Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

    Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

    Διαβάστε επίσης:

    Η συνταγή που θα λατρέψουν όλοι: Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και χαλούμι



    ΣΧΟΛΙΑ