ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα θέση της Κασκανιώτη, οι αλλαγές στην ΕΡΤ, η αποβολή του Λιάγκα, ο Πετρετζίκης σε νέες περιπέτειες και οι αυξήσεις στο Netflix
Εύκολες, νόστιμες και θρεπτικές, οι σούπες αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για το κρύο. Όπως η μανιταρόσουπα του Άκη Πετρετζίκη…
Θα χρειαστούμε:
Για τη μανιταρόσουπα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, λευκά ξερά
- 2 σκ. σκόρδο
- θυμάρι
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800-1000 γρ. νερό
- 2 κύβους λαχανικών
- 500 γρ. γάλα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. βούτυρο
- λάδι τρούφας
- ελιόψωμο
- 1 κ.γ. ελιά, σε πάστα
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Διαβάστε επίσης:
Η συνταγή που θα λατρέψουν όλοι: Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και χαλούμι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συναγερμός στα Χανιά: Απέδρασε κρατούμενος από τις αγροτικές φυλακές
- Το λιμάνι του Ηρακλείου υποδέχθηκε το Norwegian Viva στην παρθενική του προσέγγιση
- Δίρφυς: Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νέων για την εμφιάλωση του νερού
- Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ζητά την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση με το Ιράν
