• Δημοφιλή στο Internet

    Λιχουδιά που… ζαλίζει: Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία υπέροχη γεύση, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Την ιδανική συνταγή για όλα τα γούστα ετοιμάζει και μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης. Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου, μία γεύση που θα τους ξετρελάνει όλους.

    Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

    500 γρ. κιμά κοτόπουλο
    1 κρεμμύδι
    2 σκ. σκόρδο
    1 αβγό
    100 γρ. βρόμη
    1 κ.σ. μαϊντανό
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    1 κ.γ. μπούκοβο
    1 κ.γ. κύμινο
    1 κ.σ. βασιλικό, ξερό
    1 κ.σ. ρίγανη
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για τη σύνθεση

    180 γρ. φέτα
    αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
    4 αβγά
    200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
    1 λίτρο ηλιέλαιο, για τηγάνισμα

    Για το σερβίρισμα

    σαλάτα coleslaw
    πατάτες τηγανητές
    σπιτική κέτσαπ
    μουστάρδα

    Εκτέλεση

    Για τα κεφτεδάκια

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το αυγό, τη βρόμη, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπούκοβο, το κύμινο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.

    Για τη σύνθεση

    Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το ηλιέλαιο.

    Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 12 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι, το απλώνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κομμάτι φέτα 15 γρ. Κλείνουμε τον κιμά ώστε να καλύψει τη φέτα και πλάθουμε σε μπαλάκι.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ