• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας: Καραμελωμένος σολομός από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Καραμελωμένος σολομός από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Ένα πιάτο ελαφρύ, αλλά και πολύ ωφέλιμο

    Μία συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει τον τρόπο να την έχουμε κι εμείς στο τραπέζι μας. Καραμελωμένος σολομός, ένα πιάτο ελαφρύ, αλλά και πολύ ωφέλιμο.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    800 γρ. σολομό, φιλέτο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    2 πράσα
    3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    2 σκ. σκόρδο
    20 γρ. τζίντζερ
    ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
    2 πιπεριές τσίλι
    1 κ.σ. θυμάρι
    70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    150 γρ. νερό
    40 γρ. σάλτσα σόγιας
    χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

    Για το σερβίρισμα

    κόλιανδρο, φρέσκο
    σουσάμι, μαύρο
    1 κ.γ. σησαμέλαιο
    φέτες λάιμ

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

    Κόβουμε τον σολομό σε 8 κομμάτια και αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να γίνει το δέρμα τραγανό.

    Γυρνάμε τον σολομό από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Σκουπίζουμε το τηγάνι, το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο, το ξύσμα από τα λάιμ, τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

    Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ