ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα πιάτο ελαφρύ, αλλά και πολύ ωφέλιμο
Μία συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει τον τρόπο να την έχουμε κι εμείς στο τραπέζι μας. Καραμελωμένος σολομός, ένα πιάτο ελαφρύ, αλλά και πολύ ωφέλιμο.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
800 γρ. σολομό, φιλέτο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
20 γρ. τζίντζερ
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
2 πιπεριές τσίλι
1 κ.σ. θυμάρι
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. νερό
40 γρ. σάλτσα σόγιας
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
κόλιανδρο, φρέσκο
σουσάμι, μαύρο
1 κ.γ. σησαμέλαιο
φέτες λάιμ
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τον σολομό σε 8 κομμάτια και αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να γίνει το δέρμα τραγανό.
Γυρνάμε τον σολομό από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σκουπίζουμε το τηγάνι, το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο, το ξύσμα από τα λάιμ, τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσιάρας: Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ευλογιά των αιγοπροβάτων στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών
- Ρωσία: Η πτώση στις ροές και τιμές πετρελαίου πιέζουν το πολεμικό ταμείο του Πούτιν
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Βόρεια Ελλάδα έχει τα θεμέλια, τους ανθρώπους και τις ιδέες για να πρωταγωνιστήσει
- Μάνος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με Ιταλία, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο τα τρία μεγάλα έργα της επόμενης 5ετίας