• Δημοφιλή στο Internet

    Ένα ζεστό χειμωνιάτικο πιάτο: Φασολάδα από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Συνταγή για φασολάδα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μπορεί η φασολάδα να γίνει μία συνταγή που θα λατρέψουν όλοι; Η απάντηση είναι ναι και ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο!

    Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την νόστιμη φασολάδα του Άκη Πετρετζίκη, ένα πιάτο ζεστό, χειμωνιάτικο, ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις ημέρες.

    Υλικά

    1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια
    1 κ.γ. κοφτό αλάτι
    2 κλ. σέλερι
    3 καρότα
    1 κρεμμύδι, μεγάλο
    5 σκ. σκόρδο
    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    3 φύλλα δάφνης
    2 κλ. δεντρολίβανο
    1 κύβο λαχανικών
    1 μήλο, κόκκινο
    2 λίτρα νερό

    Για το σερβίρισμα

    μπούκοβο
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    φέτα
    αντζούγιες
    ελιές
    θυμάρι

    Εκτέλεση

    -Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.

    -Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.

    -Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

    -Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.

    -Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.

    -Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.

    -Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    -Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.

    -Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.

    -Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ