• Δημοφιλή στο Internet

    Debate: Πρώτο trend στο twitter η Ράνια Τζίμα – Αποθέωση από τους χρήστες για τις ερωτήσεις της


    Και εκεί που όλοι αγωνιούσαν για το ποιος πολιτικός αρχηγός θα είναι εκείνος που θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρώτο debate των πολιτικών αρχηγών μετά από από 8 χρόνια, το πρόσωπο που βρέθηκε ψηλότερα από κάθε άλλο στα trends στο twitter, ήταν η Ράνια Τζίμα.

    Μεγάλη “νικήτρια” του χθεσινού debate με βάση τους χρήστες του Twitter, ήταν η Ράνια Τζίμα, η οποία παρόλο που εμφανίστηκε βραχνιασμένη, κατάφερε να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις με τις ερωτήσεις που έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς, και ιδιαίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

    Συγκεκριμένα στην κρίσιμη ερώτησή της για τα θύματα των Τεμπών προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε το Twitter να την αποθεώσει.

    Με αναφορές όπως «ένα αστέρι γεννιέται» οι χρήστες του διαδικτύου τη συνεχάρησαν τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ανήκει στη μικρή μερίδα δημοσιογράφων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους στην Ελλάδα.

     

    Να σημειωθεί ότι η Ράνια Τζίμα λίγο μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών βρέθηκε στο στούντιο του MEGA και στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη.

    Εκεί η δημοσιογράφος ανέφερε ότι όλοι οι συνάδελφοι της ήταν εξαιρετικοί, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είχαν λόγο πάνω στον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν. Παρόλο που υπήρχε πρόθεση από πλευράς τους, δεν υπήρχε ανοιχτός διάλογος.

    Μάλιστα, αποκάλυψε και ένα περιστατικό που δεν τράβηξαν οι τηλεοπτικές κάμερες σχετικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

    Η αποκάλυψη της Ράνιας Τζίμα για το debate

    «Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα θέλαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον θέλαμε έναν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη.. Είπαν στους δημοσιογράφους “ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση”. Κάποια στιγμή λέει ο Ανδρουλάκης “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”. Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω “παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;”. Με βλέπει ο Κουβαράς και μου λέει…”δεμένα τα χέρια μου”. Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί. Τον Πρωθυπουργό;», αποκάλυψε.

    Η δημοσιογράφος του Mega είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά της και παλαιότερα για την ανελευθερία των δημοσιογράφων να ρωτήσουν αυτά που θέλουν τους πολιτικούς αρχηγούς και έστειλε το μήνυμα σε επόμενη φορά να είναι πιο δημοκρατικές οι διαδικασίες διεξαγωγής.

    Διαβάστε επίσης

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ DEBATE: Το καυγαδάκι για τις 3 δημοσιογράφους-συζύγους πολιτικών, το «βεστιάριο»-γραφείο του Ζούλα για τη γραβάτα του Ανδρουλάκη, η μπάσα φωνή της Τζίμα, οι γκριμάτσες εκτός κάμερας και το θολό και κρύο ΚΨΜ των δημοσιογράφων



    ΣΧΟΛΙΑ