• Real Estate

    Βασίλης Τσιάρτας: Εκποιείται η πολυτελής κατοικία στην Καλογρέζα


    Μπορεί να μην είναι γνωστός για την επιχειρηματική του δράση, ωστόσο είναι αυτή που οδήγησε τα περιουσιακά του στοιχεία στην κατάσχεση. Η πολυτελής κατοικία του παλαίμαχου Βασίλη Τσιάρτα βγαίνει σε πλειστηριασμό το φθινόπωρο, τέσσερα χρόνια αφότου πέρασε από τον σκόπελο του πρώτου σφυριού.

    Παρά το γεγονός ότι οι πλειστηριασμοί έχουν δώσει ραντεβού με τους οφειλέτες τον Σεπτέμβριο, οι επισπεύδοντες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης αγοραστών για τα προς εκποίηση ακίνητα. Σε αυτά ανήκει και το οικόπεδο με τη μονοκατοικία του ποδοσφαιριστή στην Καλογρέζα, ο εκπλειστηριασμός του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου, με επισπεύδουσα τη Cepal. Ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί εξαψήφιο ποσό, συγκεκριμένα ύψους 1,06 εκατ. ευρώ, δεδομένης και της επιφάνειας του οικοπέδου, που ξεπερνά τα 650 τετραγωνικά μέτρα.

    Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 316 τ.μ., ισόγειο 199 τετραγωνικών και πρώτο όροφο 184 τ.μ.. Το υπόγειο περιλαμβάνει τέσσερις θέσεις σταθμεύσεως αυτοκινήτων, αποθήκη, γκαράζ, μηχανοστάσιο, πλυντήριο — σιδερωτήριο, λινοθήκη, ψυγείο κουζίνας, W.C., ασανσέρ, σκάλα ανόδου και ράμπα Το ισόγειο περιλαμβάνει την είσοδο του κτιρίου, καθιστικό, γραφείο, τραπεζαρία, W.C., ασανσέρ, σκάλα και τρεις ημιυπαίθριους χώρους. Τέλος, ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει το δώμα, δύο υπνοδωμάτια, ξενώνα, dressing room, τρία μπάνια, σάουνα, σκάλα, ασανσέρ, W.C., δώμα, master bedroom, ημιυπαίθριο χώρο, δώμα, μπάνιο και δύο ξύλινες πέργκολες.

    Ο πλειστηριασμός που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια της Cepal να βγάλει εκτός χαρτοφυλακίου το ακίνητο. Το 2018 είχε επιχειρηθεί να εκποιηθεί ξανά, με τη διαφορά ότι τότε η κατοικία έφερε βάρη υπέρ των τραπεζών και της Εφορίας. Μεταξύ άλλων, έφερε προσημείωση 953 χιλ. ευρώ και 322 χιλ. υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας, προσημείωση υποθήκης 976 χιλ. και 943 χιλ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank, υποθήκη 329 χιλ. υπέρ της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και αναγκαστική κατάσχεση επίσης υπέρ της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας για ποσό περίπου 260 χιλιάδων ευρώ.

    H κατοικία στο Μαρούσι
    H κατοικία στο Μαρούσι

    Εκτός της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο 50χρονος αθλητής είχε επιχειρήσει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά μέσω της ΒΑΚΟ. Ο Βασίλης Τσιάρτας ίδρυσε το 2006 τη ΒΑΚΟ, εταιρεία κεραμοποιίας στο Πλατύ Αλεξάνδρειας, ωστόσο, η λύση της εταιρείας αποφασίστηκε οκτώ χρόνια μετά, το 2014. Ο πρώην διεθνής ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νάουσα. Το 1992 τον απέκτησε η ΑΕΚ, το 1996 πέρασε από το ισπανικό πρωτάθλημα μέσω της Σεβίλλης κι επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2000. Γνωστός για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τελευταία φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με το κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

    Πικρός πλειστηριασμός για το ζαχαροπλαστείο Βάρσος στα Βριλήσσια

    Ενάμιση μήνα νωρίτερα, κι αφού πρόσφατα έμεινε στα αζήτητα, βγαίνει ξανά στο σφυρί το ζαχαροπλαστείο της Δ. Βάρσος 1945 στα Βριλήσσια, το οποίο, πάντως, δε σχετίζεται με το ομώνυμο κατάστημα της Κηφισιάς, καθώς ανήκει σε ξεχωριστή οντότητα. Οι Απόστολος και Δημήτρης Βάρσος πέτυχαν να αυξήσουν την τιμή εκκίνησης, αφού αυτή που ορίστηκε αρχικά και δεν ξεπερνούσε τα 1,1 εκατ. ευρώ κρίθηκε πρωτοδίκων ότι «δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην αξία του αντίστοιχου περιουσιακού στοιχείου των οφειλετών». Ως αποτέλεσμα, το κατάστημα επί της λεωφόρου Πεντέλης βγαίνει στο σφυρί έναντι τιμήματος 1,7 εκατομμυρίων, με επισπεύδουσα τη Cepal.

    Πρόκειται για οικόπεδο 631 τ.μ. στο οποίο έχει ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή με υπόγειους χώρους, κύριας και βοηθητικής χρήσης, η οποία αποτελείται από υπόγειο γκαράζ, υπόγεια αποθήκη, υπόγειο καταστήματος, ισόγειο καταστήματος, χώρος επαγγελματικής στέγης στον πρώτο όροφο και διαμέρισμα-κατοικία στον δεύτερο όροφο. Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 279 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο 131 τετραγωνικών που λειτουργεί ως ζαχαροπλαστείο, υπερυψωμένο ισόγειο 101 τ.μ., το οποίο λειτουργεί ως χώρος εστίασης με τραπεζοκαθίσματα και χαμηλό ισόγειο 46 τ.μ. που λειτουργεί ως χώρος έκθεσης γλυκισμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ