• Real Estate

    Πού βρίσκουν άραγε καταφύγιο οι κροίσοι;


    Σε απομονωμένα νησιά και απόμερες περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ καταφεύγουν οι κροίσοι του κόσμου, βρίσκοντας μια ασφαλή στέγη προκειμένου να προφυλαχθούν από την πανδημία.

    Το Μάι στα νησιά Φίτζι, νησιά της Καραϊβικής και του Νότιου Ειρηνικού είναι ορισμένοι από τους προορισμούς που επιλέγουν οι εύποροι.

    Όπως αναφέρουν οι βρετανικοί Financial Times, το νησί Μάι στα νησιά Φίτζι με τις παρθένες παραλίες του και τους κοραλλιογενείς υφάλους πωλείται έναντι 4 εκατ. δολαρίων. Η ζήτηση είναι μεγάλη και τα τηλέφωνα στα μεσιτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τη διαπραγμάτευση για μεγάλα ακίνητα, έχουν… πάρει φωτιά!

    Ο Τρέγιορ Λέζνοκ, ιδρυτής της Platinum Luxury Auctions που έχει αναλάβει την πώληση του Μάι, δήλωσε πως η πανδημία έχει οδηγήσει στην επανεξέταση την έννοιας της ζωής για πολλούς ανθρώπους. «Η αγορά ενός νησιού ήταν πάντα επιθυμητή, όμως φάνταζε σαν ένα απίθανο και ιδιότροπο όνειρο», λέει ο Λέζνοκ και προσθέτει πως «ο κορωνοϊός το έκανε να φαίνεται πολύ πιο πρακτικό, καθώς οι άνθρωποι σπεύδουν να βρουν ιδιωτικούς χώρους για τους ίδιους προκειμένου να κρατήσουν αποστάσεις από τους άλλους» λέει ο ίδιος.

    Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, ένας αγνώστων στοιχείων βαθύπλουτος αγόρασε το Horse Island, ένα απομονωμένο νησάκι στη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ. Το μέρος μπορεί να μην είναι τροπικό αλλά φαντάζει ειδυλλιακό για τον αγοραστή του.

    Εκτός από την κύρια έπαυλη, το Horse Island διαθέτει έξι ξενώνες, ένα γήπεδο τένις, ένα διάδρομο προσγείωσης για ελικόπτερα και γενικώς αρκετό χώρο για οποιονδήποτε επιθυμεί να διατηρήσει αποστάσεις από τους άλλους στη διάρκεια της πανδημίας.

    Ο Φαράντ Βλαντί, Γερμανός επιχειρηματίας που έχει πουλήσει πάνω από 3.000 νησάκια στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, δηλώνει πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς δισεκατομμυριούχος για να αγοράσει νησί. «Εχουμε πουλήσει ορισμένα λιγότερο ακριβά νησιά στη Σκανδιναβία και στον Καναδά σε υποψήφιους αγοραστές που τα είδαν μόνο σε φωτογραφίες και τα επέλεξαν», αναφέρει. Προσθέτει, ωστόσο, ότι συνήθως οι άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν τα πιο ακριβά νησιά προτού επιλέξουν ποιο θα αγοράσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ