• Real Estate

    Πάπιγκο: Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων κατά των αδελφών Λαιμού

    • NewsRoom
    Λαιμός ναυτιλία

    Φίλιππος Λαιμός (αριστερά) και Αντώνης Λαιμός (δεξιά), εφοπλιστές της Enesel SA


    Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων την οποία είχαν καταθέσει πέντε κάτοικοι του Παπίγκου κατά των αδελφών Λαιμού.

    Οι κάτοικοι επικαλούνταν την καταπόνηση της γέφυρας στον Βοϊδομάτη, αλλά και παρεμβάσεις στη ζώνη προστασίας της φύσης στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

    Συγκεκριμένα, η αίτηση που κατατέθηκε αφορά την καταπόνηση της τσιμεντένιας γέφυρας Παπίγκου στον Βοϊδομάτη, που συμπληρώνει 100 χρόνια από την κατασκευή της, από εκατοντάδες υπέρβαρα οχήματα και την, μέχρι στιγμής, «ανεξήγητη και ατεκμηρίωτη αλλαγή σήμανσης», όπως τονίζουν, στο όριο βάρους διέλευσης από τους 15 στους 25 ή 36 τόνους. Επίσης, αφορά την παράνομη, σύμφωνα με τους κατοίκους, διάνοιξη, διαμόρφωση και χρήση «δρόμων» εντός της Ζώνης Ια Προστασίας της Φύσης, του Πυρήνα Βίκου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, από τα ίδια βαρέα και όχι μόνο οχήματα, δραστηριότητα η οποία απαγορεύεται ρητώς από την σχετική νομοθεσία του Πάρκου (KYA-23069-2005).

    Σύμφωνα με το epiruspost, η αίτηση των κατοίκων εκδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και εκδόθηκε η απόφαση.

    Στο επίκεντρο δικαστικής αντιπαράθεσης

    Η κατασκευή δύο παραδοσιακών βιλών των εφοπλιστών Αντώνη-Θωμά και Φίλιππου-Παντελή Λαιμού στο Μεγάλο Πάπιγκο του Δήμου Ζαγορίου, σε συνολική έκταση 4.813 τ.μ. εκ των οποίων τα 2.005 τ.μ. είναι εντός των ορίων του οικισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής μάχης. Η έκταση κατά 99% είναι ιδιοκτησίας του Αντώνη Λαιμού και κατά 1% του Φιλίππου Λαιμού, κατοίκων Μόντε Κάρλο, κατά δήλωσή τους.

    Σύμφωνα με τις άδειες, ανεγέρθηκε αφενός διώροφη κατοικία με υπόγειο, με εμβαδό κάλυψης 406 τ.μ., εμβαδό δόμησης 365 τ.μ. και μέγιστο ύψος τα 6,35 μέτρα και αφετέρου άλλη δεύτερη διώροφη και πάλι κατοικία εμβαδού κάλυψης 339 τ.μ., εμβαδού δόμησης 335 τ.μ., με μέγιστο ύψος τα 6,2 μέτρα.

    Κι ενώ τα οικήματα έχουν ολοκληρωθεί, πριν από λίγες μέρες διεξήχθη ακροαματική διαδικασία στο αποκαλούμενο περιβαλλοντικό Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ καθώς έχουν προκληθεί αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, οι οποίες έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

    Διαβάστε επίσης

    Αντώνης Λαιμός-Μαρίκα Αράπογλου: Εφοπλιστικός γάμος στο μαγευτικό Πάπιγκο



    ΣΧΟΛΙΑ