Με την ανακατασκευή ενός κτιρίου στην καρδιά της Αθήνας, που παρέμεινε ημιτελές και χωρίς καμία χρήση για αρκετές δεκαετίες, εισήλθε δυναμικά στην αγορά οικιστικών ακινήτων η Noval Property, αξιοποιώντας την τάση της αυξημένης ζήτησης για ποιοτικούς και σύγχρονους χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Δράττοντας την ευκαιρία να ανταποκριθεί στις ανερχόμενες ανάγκες της αγοράς, δημιουργώντας προοπτικές και προστιθέμενη αξία σε περιοχές υψηλής ζήτησης, η Noval Property, μία από τις μεγαλύτερες ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία) στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τον Μάιο, την πλήρη ανακατασκευή του ακινήτου. Πρόκειται για ένα κτίριο μεικτής χρήσης, που πλέον περιλαμβάνει κατοικίες και γραφεία, στο Μετς, μία περιοχή με έντονο οικιστικό ενδιαφέρον. Το “Ardittos House”, έργο που εμπλουτίζει το ήδη ισχυρό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της Noval Property, ανακατασκευάστηκε με γνώμονα να ενσωματώσει τον αστικό μοντερνισμό με την αθηναϊκή κλασική αρχιτεκτονική κληρονομιά, συνδυάζοντας την αισθητική της αθηναϊκής πολυκατοικίας της δεκαετίας του ’80 με τις αρχές του σύγχρονου design.
Λίγα μόλις βήματα από τον Αρδηττό και με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, το “Ardittos House”, επιφάνειας 4.300 τ.μ. επαναπροσδιορίζει την έννοια της αστικής κατοικίας και του σύγχρονου χώρου εργασίας στην Αθήνα. Η μεικτή χρήση του κτιρίου — με κατοικίες στους τρεις ορόφους και γραφειακούς χώρους στο ισόγειο και τον ημιώροφο — προσφέρει μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής. Η ανακαίνιση του “Ardittos House” δεν περιορίστηκε στην αποκατάσταση, αλλά είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας διαμονής και εργασίας. Η νέα πρόσοψη προσφέρει άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα, ενώ τα ευρύχωρα μπαλκόνια, που εκτείνονται από τον 1ο έως τον 3ο όροφο, ενισχύουν την αίσθηση διακριτικότητας, ηρεμίας και υψηλής αισθητικής. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης μια πισίνα στο δώμα, έναν εξοπλισμένο χώρο γυμναστηρίου, καθώς και κοινόχρηστους χώρους σχεδιασμένους με σύγχρονη ματιά και κομψή αισθητική, ιδανικούς για χαλάρωση ή κοινωνικές συναντήσεις. Στα δύο υπόγεια, υπάρχουν χώροι στάθμευσης τόσο για αυτοκίνητα όσο και για ποδήλατα.
Αντανακλώντας τη δέσμευση της Noval Property στη βιώσιμη ανάπτυξη, το έργο σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED BD+C New Construction & Major Renovation v4.1, με στόχο την πιστοποίηση σε επίπεδο Gold. Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού ήταν η επανάχρηση υλικών, όπως τα μάρμαρα της αρχικής πρόσοψης που επισκευάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και η πλήρης αναβάθμιση του κελύφους για τη βελτιστοποίηση της θερμικής και ενεργειακής απόδοσης. Επιπλέον, ο επανασχεδιασμός των ανοιγμάτων σε όλες τις όψεις του κτιρίου, καθώς και η προσθήκη ευρύχωρων εξωστών από τον 1ο έως τον 3ο όροφο, ενίσχυσαν τον φυσικό φωτισμό και αερισμό των διαμερισμάτων, μειώνοντας τις ενεργειακές απαιτήσεις. Το σύνολο του έργου αντικατοπτρίζει την στρατηγική της εταιρείας, η οποία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη κτιρίων με υψηλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα, με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Ξεχωριστή θέση στο “Ardittos House” κατέχει η τέχνη, όπως συμβαίνει στα περισσότερα ακίνητα της Noval Property. Στην είσοδο του κτιρίου, οι επισκέπτες και οι ένοικοι συναντούν τη γλυπτική σύνθεση “The Secret of the Sacred River” της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας Βένιας Δημητρακοπούλου. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική παρέμβαση που λειτουργεί όχι μόνο ως αισθητικό σημείο αναφοράς στην περιοχή και το ποτάμι του Ιλισσού αλλά και ως γέφυρα μεταξύ της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης ζωής.
Το “Ardittos House” συνιστά μια ολοκληρωμένη πρόταση αστικής ανάπτυξης, που συνδυάζει αρχιτεκτονική ποιότητα, βιώσιμη κατασκευή και επενδυτική προοπτική — επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης.
- Έγκλημα στη Ροδόπη: 21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο – Βρέθηκε νεκρός στην αυλή του
- Χρυσοχοΐδης: Το θέμα της πάταξης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας δεν είναι διαπραγματεύσιμο
- ΟΠΕΚ: Γιατί η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα κινείται ανοδικά έως το 2050
- Mεσολόγγι: Φωτιά τώρα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών – Σηκώθηκαν και εναέρια
