• Real Estate

    Γλυφάδα: Η ιστορική ταβέρνα «Μπάρμπα Πέτρος» γίνεται πάρκο

    • NewsRoom
    Γιώργος Παπανικολάου

    Γιώργος Παπανικολάου


    Σε πάρκο αναμένεται να μετατραπεί ο ευρύτερος χώρος όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος η ιστορική ταβέρνα «Μπάρμπα Πέτρος» στη Γλυφάδα.

    Η ιστορική ταβέρνα του παλιού Γλυφαδιώτη Πέτρου Τρακάδα βρίσκεται στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, σε απόσταση μερικών μέτρων από το Δημαρχείο. Κάποτε διέθετε έναν υπέροχο κήπο γεμάτο πράσινο και φημιζόταν για να νόστιμα ψητά κοτόπουλα, τα τυροπιτάκια της κυρά Μαρίας και το χύμα κρασί. Λειτούργησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και από την εποχή που έκλεισε το κτίσμα αφέθηκε εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου.

    Η «μεταμόρφωση» του χώρου πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών που τελούνται στην περιοχή, όπου αναξιοποίητοι χώροι μετατρέπονται σε πράσινες εκτάσεις με ποιοτικές υποδομές.

    Στιγμιότυπα της μεταμόρφωσης του χώρου μοιράστηκε με το ευρύ κοινό ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας μέσω δημοσίευσής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

    Ο κ. Παπανικολάου αναφέρει:

    «Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αποδίδουμε νέους, ποιοτικούς δημόσιους χώρους στη Γλυφάδα μας. Κρατήστε τις εικόνες που βλέπετε, γιατί σύντομα θα διαμορφώσουμε εκεί ένα νέο χώρο, οργανωμένο, με πολύ πράσινο, καινούργιες υποδομές για όλους και θέσεις στάθμευσης. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο μεταμορφώνεται και θα αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης μας! Ο χώρος αυτός (Ζέρβα-Κύπρου-Άλσους-Αγίου Γερασίμου), λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, φιλοξενούσε σε ένα κομμάτι του πριν πολλά χρόνια την ιστορική ταβέρνα του Μπάρμπα-Πέτρου.

    Για πολύ καιρό παρέμενε εγκαταλελειμμένος, γιατί υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες. Τις κλείσαμε με επιτυχία κι έτσι η έκταση περιήλθε οριστικά στον Δήμο.
    Κατεδαφίζουμε το κτίριο και ξεκινάμε μια ολοκληρωμένη ανάπλαση: Μια ακόμα γωνιά της πόλης μας αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά, προς όφελος όλων.

    Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα»

    Δείτε εδώ τις φωτογραφίες:

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή – Αναζητείται «κοινή στάση»

    Μητσοτάκης σε Δημ. Κουρέτα: Προσβλέπω σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

    Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η Ματούλα του Κολωνακίου



    ΣΧΟΛΙΑ