• Real Estate

    Δημήτρης Κοντομηνάς: Το μεγάλο σφυρί για τον παράδεισο της Τροιζηνίας

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κοντομηνάς: Η πολυσχιδής επιχειρηματική και κοινωνική ζωή και η «επισπεύδουσα Eurobank»

    Δημήτρης Κοντομηνάς


    Τα οικόπεδα και τα κτίσματα που συνθέτουν την παραδεισένια έκταση πρώην ιδιοκτησίας του Δημήτρη Κοντομηνά στην Τροιζηνία είναι το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο του επιχειρηματία, που βγαίνει στο σφυρί.

    Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου και αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια της Eurobank να μεταβιβάσει το ακίνητο, αυτή τη φορά με τιμή εκκίνησης τα 15,9 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το συνολικό τίμημα των οκτώ διαγωνισμών που θα διεξαχθούν το Μάρτιο με επισπεύδουσα την τράπεζα και οφειλέτιδες δύο εταιρείες του Δημήτρη Κοντομηνά, την Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach και Διευρωπαική Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων. Και οι δύο φέρεται να εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση με τη Demco, στην Κάντζα, το επενδυτικό όχημα του επιχειρηματία, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη άνοιξη.

    Οφειλέτιδες είναι οι Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach και Διευρωπαική Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων
    Οφειλέτιδες είναι οι Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach και Διευρωπαική Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων

    Σύμφωνα με την έκθεση των εκτιμητών, τα ακίνητα συνολικής επιφάνειας 73,1 στρεμμάτων βρίσκονται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της κωμόπολης της Ερμιόνης στο Σκάλωμα, ενώ υπάγονται διοικητικά στην δημοτική ενότητα Τροιζήνος του δήμου Τροιζηνίας της περιφερειακής ενότητας νήσων της περιφέρειας Πειραιά. Μεγάλο πλεονέκτημά τους η απόσταση από το Porto Hydra Village, το ομώνυμο ξενοδοχείο και το Barceló Hydra Beach τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης, η οποία υπολογίζεται σε 8,2 χιλιόμετρα.

    Εγκαταλελειμμένα κτίρια πάνω στη θάλασσα

    Ο πλειστηριασμός αφορά στο 95% του ποσοστού συνιδιοκτησίας πέντε γεωτεμαχίων και των κτισμάτων τους. «Στο σύνολό τους τα κτίρια έχουν φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με εξωτερική επένδυση πέτρας ενώ εσωτερικά στο σύνολό τους τα ακίνητα φέρουν ξύλινο laminated δάπεδο ή δάπεδο από κεραμικά πλακίδια, πλήρωση τοιχοποιίας από επιχρισμένη πλινθοδομή και ξύλινη κεραμοσκεπή. Τα εξωτερικά ανοίγματα έχουν ξύλινο σκελετό, απλού πάχους υαλοπίνακες και παντζούρια με ταμπλάδες», αναφέρει η έκθεση που προέκυψε έπειτα από την αυτοψία στο ακίνητο.

    Το ακριβότερο από τα περιουσιακά στοιχεία αφορά στο 95% ενός αγροκτήματος με δύο οικίες 260 τ.μ. και 191 τ.μ., που βγαίνει στο σφυρί έναντι 5,8 εκατομμυρίων και το ίδιο ποσοστό επό της έκτασης που περιλαμβάνει δύο οικίες, μία επιφάνειας 85 τετραγωνικών και του πρώην ποιμνιοστασίου, 153 τετραγωνικών μέτρων.

    Ως κτίριο Α ορίζονται τρεις συνενωμένες κατοικίες συνολικής επιφάνειας 235 τ.μ. κατασκευασμένες προ του 1955 και ανακαινισμένες, ως κτίριο Β, κτίριο επιφάνειας 40 τ.μ. κατασκευασμένο προ του 1955 και ανακαινισμένο. Ως κτίριο Γ έχει χαρακτηριστεί ως αποθήκη 32 τ.μ., αλλά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε σαν βοηθητικός χώρος γενικής χρήσης. Το κτίριο Δ είναι βοηθητικό επιφάνειας 14 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιούνταν ως WC/λουτρό. Το κτίριο Ε αποτελεί υπόσκαφη κατοικία επιφάνειας 125 τ.μ. και αποτελούσε την κατοικία του επιστάτη. Στο υπόγειο μέρος του διαμορφώνεται με αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο επίγειο μέρος του υπάρχουν χώροι διαμονής και διημέρευσης.

    Ο πλειστηριασμός αφορά στο 95% του ποσοστού συνιδιοκτησίας πέντε γεωτεμαχίων και των κτισμάτων τους
    Ο πλειστηριασμός αφορά στο 95% του ποσοστού συνιδιοκτησίας πέντε γεωτεμαχίων και των κτισμάτων τους

    Οι εκτιμητές διαπίστωσαν πως τα κτίρια βρίσκονται σε κακή κατάσταση συντήρησης και φέρουν σημάδια πλημμελούς συντήρησης λόγω της σχετικής εγκατάλειψης. Επιπροσθέτως κατόπιν προφορικών συζητήσεων με τον πρώην επιστάτη των ακινήτων, ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εργασία συντήρησης/επισκευής την τελευταία διετία.

    Η έκταση που εκποιείται αποτελεί μέρος τμήμα ιδιοκτησίας 1.332 στρεμμάτων που είχε βγάλει στην αγορά η Eurobank προ ετών, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία, αν και η εντολή είχε ανατεθεί σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο. Σύμφωνα με την έκθεση που συνόδευε την αγγελία – η οποία πλέον δεν είναι διαθέσιμη – στην περιοχή έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις διάσημοι επιχειρηματίες. Το συγκεκριμένο τμήμα που είναι διαθέσιμο προς εκποίηση τον προσεχή Μάρτιο έρχεται σε επαφή με την ακτογραμμή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού. Ο επαρχιακός δρόμος Γαλατά-Ερμιόνης χωρίζει το ακίνητο σε δύο μέρη. Το τμήμα της παραλίας του ακινήτου έχει έναν ακάλυπτο χώρο, προσεκτικά διαμορφωμένο με περιποιημένη βλάστηση, λουλούδια και δέντρα και διαδρόμους. Το υπόλοιπο τμήμα της εδαφικής περιοχής δεν έχει συγκεκριμένη μορφή, ενώ έχει εσωτερικούς δρόμους και περίφραξη.



    ΣΧΟΛΙΑ