• Real Estate

    Αλέξανδρος Σπέντζος (Spentzos Film): Το Hollywood, ο πλειστηριασμός η «έξωση» του cine Ιντεάλ


    Ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός της μεζονέτας στην Παλιά Πεντέλη ήρθε να ταράξει την κινηματογραφική ζωή του Αλέξανδρου Σπέντζου, δεύτερου γιου του Χρήστου Σπέντζου, σκηνοθέτη, παραγωγού και διανομέα ταινιών, που ίδρυσε τη Spentzos Film τη δεκαετία του ’40.

    Ο 70χρονος σήμερα γόνος της οικογένειας που συνέδεσε το όνομά της με τον κινηματογράφο, θα δει την κατοικία της συμβολής των οδών Γορτυνίας και Μάνης στην Πεντέλη να βγαίνει στο σφυρί στις 2 Νοεμβρίου, αφού κατασχέθηκε για οφειλή 30.000 ευρώ.

    Σημειωτέον ότι ο Αλέξανδρος Σπέντζος δεν έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Spentzos Film, παρά μόνο στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο Ιντεάλ – έναν από τους πολλούς της Αθήνας που ανήκουν στην οικογένεια – και σε αυτή που διαχειριζόταν το Azul Beach Bar στο Χαλκούτσι Ωρωπού, το οποίο ήταν επένδυση του ίδιου του επιχειρηματία, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν.

    Ο μεσαίος γιος της οικογένειας Σπέντζου σπούδασε αρχιτεκτονική στη Γκρενόμπλ, παρόλο που δεν καταπιάστηκε με το επάγγελμα. Στις σπάνιες συνεντεύξεις του έχει μιλήσει για την αγάπη του για το φεστιβάλ των Καννών, τους αγώνες ταχύτητας και τα δίτροχα. Είναι παντρεμένος με την Καναδή σεναριογράφο Κάθριν Τζάκσον, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

    Ο Αλέξανδρος Σπέντζος με την κόρη του, Τες

    Μεταξύ αυτών, η Τες Σπέντζος, Καναδή ηθοποιός που είναι γνωστή στο Hollywood και είδε το είδωλό της στο πανί για πρώτη φορά στην ηλικία των 16 χρόνων, όταν συμμετείχε στην αμερικανική παραγωγή Young Alexander the Great. Το 2013 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ψυχολογικό θρίλερ Lurk (Παραμονεύοντας ).

    Ο πλειστηριασμός της μεζονέτας

    Στην περίπτωση που ο πλειστηριασμός προχωρήσει με επισπεύδοντα ιδιώτη, η μεζονέτα της Πεντέλης θα αλλάξει χέρια έναντι τουλάχιστον 580 χιλ. ευρώ. Το ακίνητο αποτελείται από δύο υπόγεια, δύο ορόφους και το δώμα. Το υπόγειο αποτελείται από τη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας, διάδρομο, πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδερωτήριο και μία αποθήκη. Το ισόγειο αποτελείται από τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα επικοινωνίας σαλόνι, κουζίνα και βεράντα συνολικής επιφάνειας 70,65 τ.μ..

    Η μεζονέτα στην Πεντέλη

    Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας , ένα δωμάτιο εισόδου με W.C., διάδρομο, ένα δωμάτιο καθημερινό, ένα μπάνιο και δύο υπνοδωμάτια, με συνολική επιφάνεια σχεδόν 100 τ.μ.. Τέλος, ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη εσωτερική σκάλα, τη σοφίτα και ένα αίθριο συνολικής επιφάνειας 72 τετραγωνικών μέτρων.

    Εκτός από τα βάρη υπέρ ιδιωτών, φέρει προσημείωση υποθήκης για ποσό 12 χιλιάδων υπέρ της Citibank και αναγκαστική κατάσχεση για 51 χιλιάδες ευρώ υπέρ της ΔΟΥ Κηφισιάς.

    Το αβέβαιο μέλλον του Ιντεάλ

    Την ίδια ώρα, αβέβαιο είναι το μέλλον του ιστορικού κινηματογράφου Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου, καθώς ο ΕΦΚΑ που είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει ήδη προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου 7 στρεμμάτων στη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Χαριλάου Τρικούπη, που, μεταξύ άλλων, στεγάζει το σινεμά. Είχε ανοίξει τις πόρτες του ως κινηματοθέατρο στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και επιβίωσε από δύο πυρκαγιές, μία το 1933 και μία το καλοκαίρι του 1990.

    Η σύμβαση με την Αλέξανδρος Σπέντζος & ΣΙΑ έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, έτσι ώστε ολόκληρο το ακίνητο να μετατραπεί σε τουλάχιστον τετράστερο ξενοδοχείο. Ο ΕΦΚΑ έχει υπολογίσει ότι στο κτίριο θα γίνουν επενδύσεις 15 εκατομμυρίων και στόχος είναι το κατάλυμα να λειτουργήσει από έμπειρο hotel operator. Ο κινηματογράφος βρίσκεται δίπλα στο θέατρο Ρεξ και κοντά στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Ολόκληρο το κτίριο οικοδομήθηκε την δεκαετία του 1880 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην Πανεπιστημίου, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ.

    Διαβάστε επίσης

    Ύδρα: Στο σφυρί η κατοικία που έχτισε η Ά. Πουσκούρη (Attica Bank) κι έγινε μήλο της έριδος



    ΣΧΟΛΙΑ