• Real Estate

    Άκης Τσοχατζόπουλος: Στο σφυρί διαμέρισμα του γιου του στην Κυψέλη


    Αντιμέτωπη με το «σφυρί» του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η κατοικία του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρου, που εκποιείται για 304 χιλ. ευρώ.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum, που θα επιχειρήσει να πουλήσει το ακίνητο στις 21 Σεπτεμβρίου.

    Η τιμή εκκίνησης είναι τριπλάσια του ποσού για το οποίο έγινε η κατάσχεση.

    Πρόκειται για διαμέρισμα στον έκτο όροφο που βρίσκεται σε πολυκατοικία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Πεδίον του Άρεως.

    Έχει έκταση 862 τ.μ. και αποτελείται από επτά κύρια δωμάτια, χωλ, διάδρομο, δωμάτιο υπηρεσίας, κουζίνα, μπάνιο, δεύτερο W.C. και βεράντες, έχει πρόσοψη επί της οδού Ευελπίδων.

    Το σπίτι αγοράστηκε από τον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο το 2000 και σήμερα, δύο δεκαετίες μετά αλλάζει ιδιοκτήτη, λόγω οφειλών.

    Από τα στοιχεία φαίνεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δε σχετίζεται με την ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού, η οποία καταδικασμένη πρωτοδίκως για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αποφάσισε μέσα από τη φυλακή να μεταβιβάσει όλη την ακίνητη περιουσία της στο δημόσιο.

    Χαμηλή αγοραστική αξία

    Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία και προηγούμενες εκτιμήσεις, η κατάσταση της ιδιοκτησίας φαίνεται σε καλή κατάσταση συντήρησης.

    Εσωτερικά, ωστόσο, οι εκτιμητές δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκεται, καθώς δεν έγινε εσωτερική αυτοψία.

    Να σημειωθεί πως από την έρευνα της Κτηματαγοράς διαπιστώθηκε ότι, στην ευρύτερη περιοχή, διαμερίσματα σε υπόγειο όροφο κατασκευασμένα την ίδια περίπου εποχή με το ακίνητο Τσοχατζόπουλου πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

    Ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος, γιος της πρώτης συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλο, Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ, παντρεύτηκε τη φωτογράφο Μαρία Μαρκέζη, ενώ η κόρη του, Κιάρα που γεννήθηκε το 2000, ήταν το πρώτο εγγόνι του πρώην υπουργού.

    Η δεύτερη σύζυγός του είναι η ηθοποιός, Ιωάννα Παλαιοπάνου.

    Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος και η αδερφή του, Αρετή, έμειναν εκτός διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που πέθανε το περασμένο καλοκαίρι.



    ΣΧΟΛΙΑ