• Δελτία Τύπου

    SmartCV: Νέα υπηρεσία βίντεο-συνεντεύξεις on-demand

    • NewsRoom
    SmartCV


    Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στις αρχές του χρόνου η εμπορική διάθεση της νέας υπηρεσίας του SmartCV: Οι βίντεο-συνεντεύξεις on-demand, που δουλεύουν ως εξής:

    Η εταιρεία στέλνει με email στον υποψήφιο ορισμένες ερωτήσεις στις οποίες ο υποψήφιος απαντάει με βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή ή του κινητού του στον χρόνο που επιλέγει, εντός μίας συγκεκριμένης προθεσμίας.

    Οι βίντεο-συνεντεύξεις είναι ιδιαίτερα αποδοτικές για τις εταιρείες κατά τη διάρκεια επιλογής των υποψηφίων διότι:

    -Ο υποψήφιος έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει καλύτερα και με μεγαλύτερη άνεση χρόνου τον εαυτό του.

    -Η εταιρεία αποκτά πληρέστερη εικόνα για τον υποψήφιο, η οποία της επιτρέπει να βγάλει περισσότερα και ουσιαστικότερα συμπεράσματα σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία.

    -Εξοικονομείται πολύς χρόνος χωρίς ανάγκη δέσμευσης με τηλεφωνικά ραντεβού σε ορισμένη χρονική στιγμή όπως στην περίπτωση του τηλεφωνήματος. Η εταιρεία μπορεί να δει τη βίντεο-συνέντευξη στον χρόνο που επιθυμεί.

    -Η εταιρεία μπορεί να δει περισσότερους υποψήφιους σε λιγότερο χρόνο. Ο καθαρός χρόνος απάντησης του υποψήφιου στη βίντεο-συνέντευξη ισούται περίπου με το μισό χρονικό διάστημα μιας τηλεφωνικής συνομιλίας.

    -Εξοικονομείται πολύς χρόνος από τις ζωντανές συνεντεύξεις (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) διότι γίνονται λιγότερες και πιο στοχευμένες.

    -Η αξιολόγηση γίνεται αντικειμενικότερη, καθώς έχει την ίδια -λεπτομερή- εικόνα για τον υποψήφιο παραπάνω από ένα μέλος της ομάδας.

    Οι βίντεο-συνεντεύξεις είναι πλήρως παραμετροποιήσημες με πλήθος ρυθμίσεων όπως: διάρκεια απάντησης, αριθμό λήψεων ανά ερώτηση, απάντηση με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο σκέψης, διατύπωση ερώτησης με κείμενο ή βίντεο κ.α.

    Η νέα υπηρεσία είναι πλήρως ενσωματωμένη στην υπόλοιπη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και εντελώς ανεξάρτητα, καλύπτοντας έτσι και εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη μια άλλη λύση -ή και καμμία- για την διαχείριση των βιογραφικών τους. Είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

    Περισσότερες πληροφορίες μαζί με ένα demo video στη διεύθυνση https://smartcv.co/el/video-interviews



    ΣΧΟΛΙΑ