• Δελτία Τύπου

    Σχολή Μωραΐτη: Παγκόσμια πρωτιά για μαθητές του Δημοτικού στον διαγωνισμό μυθοπλαστικής σχεδίασης του University of Southern California

    • NewsRoom


    Η ομάδα της στ’ Δημοτικού της Σχολής Μωραΐτη “The Brain Masters”, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό design fiction (μυθοπλαστικής σχεδίασης) “Brains & Games”, που διοργανώθηκε από το University of Southern California στις 15 Μαρτίου 2021. Οι μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση με το παιχνίδι “Space Parkour”, αφού αναμετρήθηκαν με ομάδες μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και ενηλίκων από όλο τον κόσμο!

    Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η σύλληψη και ο σχεδιασμός ενός μελλοντικού ψηφιακού παιχνιδιού με χρήση τεχνολογιών διάδρασης εγκεφάλου προς εγκέφαλο (brain to brain interaction).

    Η ομάδα, που αποτελείται από τους μαθητές Αλέξανδρο Γεωργούντζο, Χρήστο-Μάριο Γουνόπουλο, Φίλιππο Κόκκινο και Φίλιππο Σπυρώνη κέρδισε την πρώτη θέση για την πρωτότυπη ιδέα του Space Parkour. Το Space Parkour διαδραματίζεται στο μέλλον -σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια- και έχει στόχο την διασκέδαση και τη φιλία σε όλο το σύμπαν. Συμμετέχουν παίκτες γήινοι και εξωγήινοι, σε μια εγκεφαλικά συνδεδεμένη διαγαλαξιακή κοινότητα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και ένα παιχνίδι συνεργασίας και διάδρασης, γήινοι και εξωγήινοι ανακαλύπτουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνάμεις του καθενός, γνωρίζονται μεταξύ τους και γίνονται φίλοι!

    Οι “The Brain Masters” κατέκτησαν την πρώτη θέση και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Brains & Games, στην κατηγορία Δημοτικού, και παρουσίασαν στο ελληνικό κοινό το παιχνίδι τους στις 17 Απριλίου, στο πλαίσιο του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

    Η Σχολή Μωραΐτη συμμετείχε στον πανελλήνιο και στον διεθνή διαγωνισμό με συνολικά τέσσερεις ομάδες. Ακόμα δύο ομάδες, οι “Infinity” και οι “Top Minds” από την ε’ και στ’ Δημοτικού, διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό, κατακτώντας την 3η και 12η θέση αντίστοιχα.

    Η προετοιμασία των ομάδων ήταν διαδικτυακή και διήρκεσε λίγο πάνω από ένα μήνα. Τα παιδιά προετοίμασε η αρχιτέκτονας, συνιδρύτρια της shift education, καθηγήτρια και απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, Μαρίνα Σταμπολή. Η Μαρίνα Σταμπολή σχεδιάζει και διδάσκει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού με LEGO® για μαθητές όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics).

    Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του παιχνιδιού Space Parkour εδώ:



    ΣΧΟΛΙΑ